Boksör olmak mantıklı mı?

HUNTEx

Hectopat
Daha fazla  
Boksa bayağı meraklıyım ama hiç boks salonuna gitmedim. Boksu mangalardan biliyorum. Ama yok onlar boş yazar sallıyor mantıksız şeyler demeyin. Teknikler gerçekten mantıklı geliyor. Şu an 8. sınıfa geçeceğim ve eğer çalışırsam LGS'de galataray lisesi bile gelebilir diye düşünüyorum.

Ama bende gram çalışma yok ve isteği de. 3 sene boyunca sadece derste konudan sonra test çözüp, denemeden önce konu tekrarı yaparak geldim buralara. Şu an 13 yaşındayım ve düşük sikletler için elverişli vücudum var.

Ama ergenlik bitince kilom değişecektir illaki. 1.80 metre boy, 55 kilom var. Ayrıca yağ oranın çok düşük. Okulda otururken elimi aşağıya salıyorum damar fışkırıyor. Ve karın kasım var. 1 sene önce 25 şınav, 60 mekik çekebiliyordum. Kondisyonum koşu olarak hiç durmadan 2500 metre koşabiliyordum.

Şimdi hiç denemedim. Biliyorum bu bilgiler çok işe yaramaz. Ama bilgili kişiler varsa yorumlayabilir mi?

Son düzenleme:
Boksa bayağı meraklıyım ama hiç boks salonuna gitmedim. Boksu mangalardan biliyorum. Ama yok onlar boş yazar sallıyor mantıksız şeyler demeyin. Teknikler gerçekten mantıklı geliyor. Şu an 8. sınıfa geçeceğim ve eğer çalışırsam LGS'de galataray lisesi bile gelebilir diye düşünüyorum.

Ama bende gram çalışma yok ve isteği de. 3 sene boyunca sadece derste konudan sonra test çözüp, denemeden önce konu tekrarı yaparak geldim buralara. Şu an 13 yaşındayım ve düşük sikletler için elverişli vücudum var.

Ama ergenlik bitince kilom değişecektir illaki. 1.80 metre boy, 55 kilom var. Ayrıca yağ oranın çok düşük. Okulda otururken elimi aşağıya salıyorum damar fışkırıyor. Ve karın kasım var. 1 sene önce 25 şınav, 60 mekik çekebiliyordum. Kondisyonum koşu olarak hiç durmadan 2500 metre koşabiliyordum.

Şimdi hiç denemedim. Biliyorum bu bilgiler çok işe yaramaz. Ama bilgili kişiler varsa yorumlayabilir mi?

audiseverim Sence de çok absürt değil mi? O kadar beyin var ama gram çalışma yok. Böyle devam edersem lisede her türlü boku yiyeceğim.
Mangalardan boks öğrenmen çok zor. Hatta imkansız. Konuşma tarzına bakılırsa derslerin düşük, Galatasaray'ı unut. 55 az gibi,az kilo ile karın kaslarının gözükmesi çok normal.

Mangalardan boks öğrenmen çok zor. Hatta imkansız. Konuşma tarzına bakılırsa derslerin düşük, Galatasaray'ı unut. 55 az gibi,az kilo ile karın kaslarının gözükmesi çok normal.
Eğer mangayı okuyup öyle yazıyorsan tamam. Çünkü gerçek boksu hiç tatmin etmedim ve okuduklarım ne kadar doğru bilmiyorum. Ayrıca derslerim kötü değil. Denemelerde 470 ile 490 arası puan geliyor. Konuşma tarzıma diyorsan, biraz egoist olduğumu düşündün diye tahmin ediyorum. Oysaki öyle olduğum sanılmasın diye özelliklerimi betimlemedim. Amacım sadece ufak bir şey bile yardımcı olabilir diye bütün özelliklerimi yazmaktı. Eğer konuşma tarzımı en son yazdığım mesaja göre diyorsan, o arkadaşın ''ulan ne adamsın ahahah'' anlamında dediğini düşündüm ve o yüzden o türde bir mesaj yazdım.

Şahsi fikrimce kendini boks yaparken görmek istiyorsan ve gerçekten başarmayı istiyorsan kendini o ringde eli havada olan kişi olarak görmek istiyorsan olur. İsteyince oluyor.

Boksu okumakla; yapmak arasında dağ kadar fark var. Ders yapmak konusunda bir konsantrasyon, istikrar noksanlığın varsa bunun boksta da olacağını düşünüyorum.
Yani hocam siz şuan öyle bir şey dediniz ki. Boksu istikrarlı bi şekilde sürdürebilmek için ders çalışma alışkanlığı edinmem gerekiyor. Ders çalışırsam başarılı olacağımın ihtimali bokstakinden daha yüksek olacağı için okula devam ederim. Sanırım 1. şahıstan boks yapıp öyle karar vermem gerek.

Şahsi fikrimce kendini boks yaparken görmek istiyorsan ve gerçekten başarmayı istiyorsan kendini o ringde eli havada olan kişi olarak görmek istiyorsan olur. İsteyince oluyor.
Bu şey çoğunlukla yeteneğe bağlı. Öyle öğretmen olmak gibi değil. Bende yetenek var mı yok mu bilmiyorum.

Boks istiyorsan kursa git, oradaki eğitmenlerden öğren. Ve yazın yavaştan matematiğe çalış, zor değil zaten. Yazın çalışman sana zaman kazandırır. Otururken falan konulara göz gezdirsen bile yeter.

Boks istiyorsan kursa git, oradaki eğitmenlerden öğren. Ve yazın yavaştan matematiğe çalış, zor değil zaten. Yazın çalışman sana zaman kazandırır. Otururken falan konulara göz gezdirsen bile yeter.
Zaten haftanın 3 günü okula gidiyoruz ve 8. sınıf konularına başladık. Diğer günlerde ise babamın yanına çalışmaya gidiyorum.

8'e geçeceğim demişsin, bu yıl senin sınav yılın. Sana gittiğin lisenin ve çevrenin önemini şöyle anlatayım, benim okuduğum lisedeki bir asma kilit ve zinciri ile adam dövdüler. Ayrıca sağda solda duyuyoruz; şu lise öğrencisi okulda silahla yakalandı, bu lise öğrencisi arkadaşını bıçakladı diye. Böyle yapıp hem geleceğini, hem boks kariyerini karartmaktansa planlarını biraz ertele. Dersine çalış ve ortalama ya da ortalama üstü bir lise kazan, bu durumda:
1- Her sporcunun ihtiyaç duyduğu akademik hayatın düzene girer.
2- Boks işi olmaz ise kendine alternatif yollar üretebilirsin, yaşın yeterince genç.
3- Boks konusunda aileni ikna etmek için sana bir destek olur.
Kazandığın liseye başladıktan sonra zaten üniversite sınavına kadar daha çok vaktin olacak. Bu durumda boksa önce bir hobi olarak başlarsın, yeteri kadar ilerlediğinde de seçimini yaparsın. Ancak bu durumda akademik hayatını ve başarını da boks ile eşit tutmak önemli, boksa üç saat ayırıyorsan derse de bir o kadar ayırman gerek. Diyelim ki dokuzuncu sınıftan on ikinci sınıfa kadar boks yaptın. Üniversite sınavına geldiğinde eğer ki bokstan hevesini aldıysan ya da bu sporda bir kariyer yapamayacağını düşünüyorsan akademik hayatına devam edersin, eğer ki tam tersini düşünüyor ve istiyorsan da boksa devam edersin. Vücut konusunda çok anlamasam da 1.80 boy için 55 kilonun cidden biraz az olduğunu söyleyebilirim. Ergenliğe gireceksin, tabii ki yakarsın ama elinden geldiğince sağlıklı ve düzenli şekilde beslenmeye çalış. Kilonu boyuna göre belli bir seviyede tutmayı becerirsen rahat edersin. Ve en son olarak boksun kendine ait zorlukları olduğunu unutma. Birçok kişi bu spor uğruna canını verdi. Bazıları hayatını kaybetti, bazıları engelli kaldılar. O yüzden boksa hemen başlayıp maça çıkmak, boksör olmaya çalışmak yerine birkaç ay kendini dene. Zaten bu deneme sürecinde yapıp yapamayacağını çok rahat anlarsın. Yapabilirsen devam edersin, yapamazsan başka sporlara yönelirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı