Boostboxx güç kaynağı güvenilir mi?

Salamura peynir

Hectopat
Daha fazla  
Almanya'dan aldığım hazır kasanın içi de 700 watt boostboxx Power Boost, semı-modular, 90% effızıenz, 80 Plus Gold adlı PSU var. Güvenilir midir? Bir de 4070 Ti ve AMD Ryzen 7 7800x3D sisteme yeter mi?

C4'den farkı yok.

Neye göre C4 dediğinizi de paylaşabilir misiniz? Pek de C4 olabilecek bir ünite değil.

Eksileri var tabii misal 600W modelinde DC filtre kapasitörleri düşük kaliteli ve ripple değerleri tam yükte biraz yüksek ve power ok sinyali farkı da 0.6 ms (normalde 1 ms olmalı) ama C4 çok iddialı. Ama DC-DC dönüştürücüye sahip olması ve hold kapasitörün Elite marka olması ve yeterli korumalara sahip olması gibi artıları da mevcut.

Son düzenleme:
Neye göre C4 dediğinizi de paylaşabilir misiniz? Pek de C4 olabilecek bir ünite değil.

Eksileri var tabii misal DC filtre kapasitörleri düşük kaliteli ve ripple değerleri tam yükte biraz yüksek ve power ok sinyali ile de 0.6 ms (normalde 1 ms olmalı) ama C4 çok iddialı. Ama DC-DC dönüştürücüye sahip olması ve hold kapasitorün Elite marka olması ve yeterli korumalara sahip olması gibi artıları da mevcut.
Hocam şuan değişme imkanım yok değişmeden kullanabilir miyim peki?

Herhangi bir donanıma zarar verme ihtimali var mı?
Korumaları eksik bir ürün olduğu için elektrik kesintisi, voltaj düşmesi gibi durumlarda sisteme zarar gelebilir diye düşünüyorum.

Eksileri var tabii misal DC filtre kapasitörleri düşük kaliteli ve ripple değerleri tam yükte biraz yüksek ve power ok sinyali ile de 0.6 ms (normalde 1 ms olmalı) ama C4 çok iddialı.
Markaya gore degil modele gore yargilamak lazim tabii ki ama bu zamana kadar Powerboost, GP gibi markalarin duzgun bir guc kaynagi piyasaya surdugunu gormedim. Genel bir yorum yaptim. PSU, uzman oldugum bir alan degil. Haklisinizdir hocam. Konu sahibi ve sizden ozur diliyorum.

@longwayy sanırım bir karışıklık olmuş. PSU markası Boostboxx ve Alman menşeili olmalı. Power Boost ile bir ilişkisi yok. Hatta bu model, eski tier listte (rev. 14.8) C sınıfında hakkında pek bilgi olmayan modeller arasındaydi. Tabii her zaman geniş incelemelere sahip PSU'ları tercih etmek daha iyi olur.

Hocam şu an değişme imkanım yok değişmeden kullanabilir miyim peki?

Görünürde sisteminiz, PSU'nun yarı kapasitesinin biraz üzerine çıkacakmış gibi duruyor. Her ihtimale karşı ufak downclock ile kullanmanız olası problemleri biraz daha engelleyebilir.

Son düzenleme:
Korumaları eksik bir ürün olduğu için elektrik kesintisi, voltaj düşmesi gibi durumlarda sisteme zarar gelebilir diye düşünüyorum.

Markaya gore degil modele gore yargilamak lazim tabii ki ama bu zamana kadar Powerboost, GP gibi markalarin duzgun bir guc kaynagi piyasaya surdugunu gormedim. Genel bir yorum yaptim. PSU, uzman oldugum bir alan degil. Haklisinizdir hocam. Konu sahibi ve sizden ozur diliyorum.
Ne demek hocam yardım etmeye çalıştınız ben teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı