100 Mbps 5G fiber Ethernet ile bağlanıyorum fakat Boosteroid'le oynarken oyun oynanabilecek düzeyde değil. İstanbul'dan bağlanıyorum. Hızı arttırmanın bir yolu var mıdır?
Yaklaşık 6 7 cihaz kullanıyor ama internet ikiye bölük onlar 2.4ghz kullanıyor.Aynı anda interneti kaç kişi kullanıyor?
Yaklaşık 6 7 cihaz kullanıyor ama internet ikiye bölük onlar 2.4ghz kullanıyor.
Peki kendime kaç mbps ayırsam yeter sizce?Hocam 6-7 cihaz aynı anda özellikle video içerik tüketiyorsa o durumda Boosteroid'den ya da GeForce NOW'dan verim alamazsınız.
Bu arada 2.4Ghz'i kullanmaları sizden farklı bir internet kullandıkları anlamına gelmiyor. Hepiniz aynı havuzdaki interneti paylaşıyorsunuz.
Problemin çok fazla kişinin aynı anda internet kullanmasıyla ilgili olup olmadığını anlamak için evde kimse olmadığında ya da gece yattıklarında deneyin. Veya denemek için herkesten internete girmemesini isteyip deneyin.
Bu arada internet hızının çoğunu kendi bilgisayarınızda kullanmak istiyorsanız şunu yapabilirsiniz, bir tane misafir ağı oluşturup (2.4 Ghz bandında mesela) bu ağın alacağı hızı 40Mbps olarak sınırlayın. Evdeki diğer cihazları o misafir ağına bağlayın. Bu durumda 60Mbps kısmı sadece sizin tarafınızdan kullanılmış olur.
Ancak yaşadığınız problemler hızla ilgili değil de ping ve gecikme ile ilgiliyse ağ hızını sınırlamanız da tam olarak işinizi çözmeyebilir.
Peki kendime kaç mbps ayırsam yeter sizce?
Yani Boosteroid kullanmadım hiç GeForce NOW için 35-40 Mbps yetiyor diye biliyorum. Boosteroid sanki daha az hız istiyordu, şimdi baktım 15-20 Mbps yazıyor bir sitede doğruysa iyi o zaman.
Tavsiyem eğer ailede herkes aynı anda yoğun internet kullanıyorsa kendinize 40 geri kalanlara 60 ayırabilirsiniz.
Sıkıntı olan şu GFN sunucuları İstanbul ve Ankara'da fakat Boosteroid'in en yakın sunucusu Ukrayna'da. 6 ay kadar GFN kullandım sıkıntısız oynuyordum bunda sıkıntı çıktı.
Hayır direk bağlanıyorsunuz sunucuya.Anladım Boosteroid VPN'le mi oynanıyor peki?
Hayır direk bağlanıyorsunuz sunucuya.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.