Boot device hatası

Legacy USB support enabled da duruyordu zaten.
Mekanik disklerde bu sesin gelmesi normaldir. Benim diskim de okuma-yazma işlemi yaparken bu sesi çıkarıyor. Eğer anormal bir durum ise harddisk okuma başı takılmış olabilir. Bu baş takılırsa harddisk okunamaz.
Siz hiç harddisk modu ile oynadınız mı? IDE ve AHCI modları ile.

Hiç oynamadım default ayarlarda duruyor.
Mekanik disklerde bu sesin gelmesi normaldir. Benim diskim de okuma-yazma işlemi yaparken bu sesi çıkarıyor. Eğer anormal bir durum ise harddisk okuma başı takılmış olabilir. Bu baş takılırsa harddisk okunamaz.
Siz hiç harddisk modu ile oynadınız mı? IDE ve AHCI modları ile.

Hiç oynamadım default ayarlarda duruyor.
IDE'de duruyor.

Dosya Ekleri

• 15907451319817215391145283660024.jpg
    15907451319817215391145283660024.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 36
Peki Windows'ta bir değişiklik yaptın mı? Örneğin, format atmak gibi. Ya da bir sistem dosyası değiştirdin mi?

Bilgisayarı sıfırlayalı çok olmadı. 1-2 ay önce sıfırladım. Sistem dosyalarında değişiklik yapmadım. Sorun şöyle oldu:

Bilgisayarı açtım. Sonra oturum açmadan direkt kapattım. Bir süre sonra işim düştü açınca çok fena yavaş çalışmaya başladı. Ben de klasik yöntem yeniden başlattım böyle oldu.
Yine sıfırlarım çok önemli değil. Geçenlerde de hata verdi ama sıfırlayınca düzelmişti. Bir kez daha izoly aldığıma pişman oldum.

Biraz fazla soru sormuş olacağım kusura bakma. Bilgisayarın masaüstü mü yoksa dizüstü mü? Birde kapatma şeklini öğrenebilir miyim? Normal bir şekilde mi kapattın yoksa kapatma tuşuna basılı tutarak mı ve güncelleme var mıydı?

Biraz fazla soru sormuş olacağım kusura bakma. Bilgisayarın masaüstü mü yoksa dizüstü mü? Birde kapatma şeklini öğrenebilir miyim? Normal bir şekilde mi kapattın yoksa kapatma tuşuna basılı tutarak mı ve güncelleme var mıydı?

Güncelleme yoktu. Düzgün bir şekilde kapattım. Bilgisayar masaüstü.
Belki ben fark etmeden güncelleme dosyaları indiriyor olabilirdi. Başlangıçta sadece steam açılıyor.
Ama güncelleme yapmadı

Şimdi yarım saatini bilgisayarına harcaman gerekecek. Format diski hangi marka disk? Ona göre boottable diski seçeceksin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu izle ama format atmayacaksın ilk başta. Başka bir bilgisayardan tekrar format diski oluşturacaksın. Ama disk mutlaka boottable olmalı. Örnek verecek olursak usb girişli mp3 çalar boottable bir disk değil. Ama sandisk ya da kingston boottable disklerdir. BİOS menüsünden boot edilecek diski ilk başa alacaksın. Sonra f12 ya da del tuşu ile boot menüye gireceksin ve sana ait olan diski seçeceksin. Ondan sonra seni Windows logosu karşılayacak. Sonra format ekranı karşına çıkacak. Dili tükçe yaptıktan sonra ileri butonuna bastığında Windows'u kur diye bir buton karşına çıkacak. Sol en altta Windows'u onar butonu var. O butona tıklayıp gelişmiş seçenekler butonuna tıklayacaksın ve tam onarıma giriş yapıcaksın.İşe yaramaz ise format atacaksın. Videonun başını mutlaka izle.

Şimdi yarım saatini bilgisayarına harcaman gerekecek. Format diski hangi marka disk? Ona göre boottable diski seçeceksin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu izle ama format atmayacaksın ilk başta. Başka bir bilgisayardan tekrar format diski oluşturacaksın. Ama disk mutlaka boottable olmalı. Örnek verecek olursak usb girişli mp3 çalar boottable bir disk değil. Ama sandisk ya da kingston boottable disklerdir. BİOS menüsünden boot edilecek diski ilk başa alacaksın. Sonra f12 ya da del tuşu ile boot menüye gireceksin ve sana ait olan diski seçeceksin. Ondan sonra seni Windows logosu karşılayacak. Sonra format ekranı karşına çıkacak. Dili tükçe yaptıktan sonra ileri butonuna bastığında Windows'u kur diye bir buton karşına çıkacak. Sol en altta Windows'u onar butonu var. O butona tıklayıp gelişmiş seçenekler butonuna tıklayacaksın ve tam onarıma giriş yapıcaksın.İşe yaramaz ise format atacaksın. Videonun başını mutlaka izle.

Sıkıntı da orada başlıyor. Laptopuma format atabildiğim flash bellek masaüstünde çalışmıyor.

İlk defa böyle bir durum ile karşılaşıyorum. Biraz araştıracağım. Olmadı başka flash disklerle bir dene. Ya da harddiskini bir kontrol et. Tabiiki kasanın içini açman gerekecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı