Boot ekranında SSD gözükmüyor ama kablosunu tak çıkar yapınca gözüküyor

htrx

Kilopat
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo 860
Anakart
Gigabyte B250M
Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta da belirttiğim gibi sorun şu şekilde: Bilgisayarı kapatıyorum, yatıyorum ve sabah açtığımda "boot bulunamadı" hatası alıyorum. Boot menüsüne girdiğimde SSD görünmüyor. Ardından SSD'nin SATA kablosunu tak çıkar yaptıktan sonra boot ekranında görünmeye başlıyor. Eskiden 4-5 ayda bir oluyordu, şimdi ayda 2-3 kere olmaya başladı.

SSD'im Samsung EVO 860 modeli. Anakartım ise Gigabyte B250M modeli.

Nasıl bu sorundan kurtulabilirim. Her iki donanımında garanti süresi bitmiş durumda.

SATA arizali olabılır, yanı fiziksel bir arızadan olabılır yedek alınız yenı SSD alın olmadi SATA kablosu değişip deneyebılırsınız.

Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta da belirttiğim gibi sorun şu şekilde: Bilgisayarı kapatıyorum, yatıyorum ve sabah açtığımda "boot bulunamadı" hatası alıyorum. Boot menüsüne girdiğimde SSD görünmüyor. Ardından SSD'nin SATA kablosunu tak çıkar yaptıktan sonra boot ekranında görünmeye başlıyor. Eskiden 4-5 ayda bir oluyordu, şimdi ayda 2-3 kere olmaya başladı.

SSD'im Samsung EVO 860 modeli. Anakartım ise Gigabyte B250M modeli.

Nasıl bu sorundan kurtulabilirim. Her iki donanımında garanti süresi bitmiş durumda.
Başka bir SATA portuna takmayı denedin mi? Veya başka bir hard disk ya da SSD?

Başka bir SATA portuna takmayı denedin mi? Veya başka bir hard disk ya da SSD?
Her görmemezlik yaptığında farklı sata bölümüne takıyorum ama devam ediyor.
SATA arizali olabılır, yanı fiziksel bir arızadan olabılır yedek alınız yenı SSD alın olmadi SATA kablosu değişip deneyebılırsınız.
Yakın zamanda bilgisayarı satmak istiyorum. Yazılımsal olarak veya bios ayarlarından düzeltemez miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı