Boot menüde SanDisk Cruzer USB görünmeme sorunu

Bendeki Bios Sürümü : F.1F

Yayınlanan en yeni güncel bios sürümü.

Sendeki ayarların aynısını uyguladım ama sonuç yine olumsuz.

Son düzenleme:
Olmadıysa DVD'den kurmayı deneyin. Başka bir seçenek kalmıyor geriye. Birde başka bilgisayarda deneyin USB belleği.

hiç yoktan usb'den boot etmemesi çileden çıkarıyor insanı...

on gün önce Usb'den Boot ettiğim makina şimdi aygıtı görmüyor...

bios'un eski sürümünü yüklemek riskli olmasaydı onu da denerdim ama cesaret edemedim.sanırım sadece onu denemedim...

probleme neden olan sebebin bilinmemesi de ayrıca delirtiyor beni...

Son düzenleme:
Merhabalar, aynı sorunu aynı USB ile uzun bir süre ben de yaşadım ve tek çözümü altta anlatacağım şekilde buldum.
  • cmd modülünü yönetici olarak açın. Arama kısmına cmd yazarak ulaşabilirsiniz.
  • "diskpart" yazın. Enter'layın.
  • "list disk" yazın. Enter'layın.
  • Bilgisayarınızda bulunan depolama birimleri listelenecek. Burada boyutlarından USB'nizin hangisi olduğuna karar verin.
  • "select disk 1" yazın. Enter'layın. (USB'niz disk 1 olarak görünüyor ise bu şekilde yapın. Disk 2 ya da 3 ise ona göre değiştirirsiniz. Yanlışlıkla Windows'un yüklü olduğu diski seçmemek önemli.)
  • "clean" yazın. Enter'layın.
  • "create partition primary" yazın. Enter'layın.
  • "select partition 1" yazın. Enter'layın.
  • "active" yazın. Enter'layın.
  • "format fs=fat32 quick" yazın. Enter'layın.
  • "assign" yazın. Enter'layın.
  • "exit" yazın. Enter'layın. cmd ekranını kapatın.
ÖNEMLİ NOT: Yazılması gereken komutları belirten " " işaretlerini cmd ekranına girmeyin.

Şuan USB'niz bootable şekilde hazır. ISO dosyasını direk USB aygıtının içerisine çıkartın. BIOS ayarlarından Boot menüsüne USB aygıtlarını eklediyseniz, bilgisayarınızın açılışında boot menüsünde USB'nizi görmeniz gerekiyor.

Merhabalar, aynı sorunu aynı USB ile uzun bir süre ben de yaşadım ve tek çözümü altta anlatacağım şekilde buldum.
  • cmd modülünü yönetici olarak açın. Arama kısmına cmd yazarak ulaşabilirsiniz.
  • "diskpart" yazın. Enter'layın.
  • "list disk" yazın. Enter'layın.
  • Bilgisayarınızda bulunan depolama birimleri listelenecek. Burada boyutlarından USB'nizin hangisi olduğuna karar verin.
  • "select disk 1" yazın. Enter'layın. (USB'niz disk 1 olarak görünüyor ise bu şekilde yapın. Disk 2 ya da 3 ise ona göre değiştirirsiniz. Yanlışlıkla Windows'un yüklü olduğu diski seçmemek önemli.)
  • "clean" yazın. Enter'layın.
  • "create partition primary" yazın. Enter'layın.
  • "select partition 1" yazın. Enter'layın.
  • "active" yazın. Enter'layın.
  • "format fs=fat32 quick" yazın. Enter'layın.
  • "assign" yazın. Enter'layın.
  • "exit" yazın. Enter'layın. cmd ekranını kapatın.
ÖNEMLİ NOT: Yazılması gereken komutları belirten " " işaretlerini cmd ekranına girmeyin.

Şuan USB'niz bootable şekilde hazır. ISO dosyasını direk USB aygıtının içerisine çıkartın. BIOS ayarlarından Boot menüsüne USB aygıtlarını eklediyseniz, bilgisayarınızın açılışında boot menüsünde USB'nizi görmeniz gerekiyor.

komutları başarıyla uyguladım ama sonuç olumsuz :(

ISO dosyasını direk USB aygıtının içerisine çıkartın ?

ISO dosyasını USB belleğe yazdırın demek istediniz herhalde!!

BIOS ayarlarından Boot menüsüne USB aygıtlarını eklediyseniz ?

Bu cümlede Ne demek istediğinizi anlamadım!?

komutları başarıyla uyguladım ama sonuç olumsuz :(

ISO dosyasını direk USB aygıtının içerisine çıkartın ?

ISO dosyasını USB belleğe yazdırın demek istediniz herhalde!!

BIOS ayarlarından Boot menüsüne USB aygıtlarını eklediyseniz ?

Bu cümlede Ne demek istediğinizi anlamadım!?

ISO dosyasının içeriğini, yani ISO haline getirilmiş dosyaları winrar ya da daemontools gibi bir yazılımla USB'ye yazdırın.

Göndermiş olduğunuz resimlerden 3.'sünde yer alan USB boot <enabled> ibaresi hala öyleyse, BIOS ayarlarınız da tamam demektir.

Yazdığınız komutları uyguladım.BİOS ayarlarında da sıkıntı yok.AMA maalesef BOOT seçeneklerinde USB aygıt görünmüyor.
önce İSO klasörünün içini winrar ile aç, gördüğün tüm dosyaları (resim-1) hazırladığın USB nin içine kopyala hepsi bukadar

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    3 KB · Görüntüleme: 136
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı