Boot menüde USB bellek ve diğerleri görünmüyor

emresahin

Hectopat
Daha fazla  
Laptop windows 8 yüklü olarak gelmişti fakat bikaç hatadan dolayı tekrar kurmam söylendi, daha önceden format atabiliyordum. Şu anki sorunum şöyle bişey, ben windows 8 kurmaya çalışıyorum fakat boot kısmında nereden kuracağıma dair seçenekleri göremiyorum. Resimde gördüğünüz gibi sadece Boot seçeneklerinde sadece 'Windows Boot Manager' var ve Secure boot veya Uefi ayarlamalarını nasıl değiştirirsem değiştiriyim yine de CDROM, Harddisk vb gibi seçenekleri göremiyorum. Bios'un durumu resimlerde gösterdiğim gibi, umarım yardımcı olucak bir arkadaş çıkar.

original (1).jpg
original (2).jpg
original (3).jpg
original (4).jpg
original (5).jpg
original (6).jpg
original.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Load Windows 8 Defaults deyip F10'a basın, Exit menüsünden kaydedip çıkın veya F10'a basın. Sonrasında Boot menüye girip kurulum medyasını seçin.
Windows Boot Manager, önyüklü Windows 8 işletim sistemini Boot eden araçtır. Formatla alakası yoktur.
Secure Boot, açık konumda iken Windows haricindeki işletim sistemlerinin, (Örn: Linux) boot etmesini engeller.

İşte problem de o diyebilirim. Bios'da 3 seçenek var gördüğünüz gibi, Load legacy OS default, Load windows 8 defaults bi de load setup defaults. Load legacy default'u da setup default'u da ayrı ayrı seçip kaydedip çıkıp tekrar girdiğimde sorun yine aynı değişmiyor. Araştırmadığım yer kalmadı sorunu, aynı probleme sahip 3 kişi daha gördüm ve malesef çözüm bulamadıklarını da görmüş oldum. Başka ne yapabilirim?

Pardon Windows 8 Load Defaults olarak seçtim bir de onu yazmamışım. Maalesef yine işe yaramadı. USB belleği de Recep Baltaş'ın önerdiği bir programla yazdırdım. Fotoğrafı da gördüğünüz şekilde.

Ekran Alıntısı.JPG

Yardımcı olabilecek başka arkadaş var mı? Sorunumu video'ya aldım buradan da bakabilirsiniz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim ilginiz için de olmuyor maalesef BIOS'ta ciddi problem varmış. Casper servisine götürdüm birşey yapamadılar, ürün değişimi yapılacak sanırım

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı