Boot menüden D: diski seçince C: açılıyor

• Konuyu başlatan NotCry
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.110

NotCry

Picopat
Arkadaşlar çok garip bir şey oldu az önce Boot menüden D olarak kullandıgım SSD'yi açtım ve C'de kurulu olan sistemi açtı. Ne alaka bu? :D.
Fotoğrafta da görüldüğü gibi Kingston olan C diğeri D. Ben D olanı seçip açtım ama Windows açıldı.
2 Tane 120 GB SSD kullanıyorum.
Disk 0 D gözüküyor.
Disk 1 C :D anlayamadım gitti.

Dosya Ekleri

• What.PNG
    What.PNG
    35 KB · Görüntüleme: 60
  • what2.PNG
    what2.PNG
    12,4 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'taki "Hızlı Başlatma" ayarından kaynaklanıyordur büyük ihtimal. Onu kapatıp deneyin.

UEFI bir sistem kullanıyorsunuz, zaten diski değil EFI girdisini boot etmeniz gerek. Diğer diskte işletim sistemi yok. Ayrıca Windows düzgün kurulmamış. Bazı sistem bölümleri diğer diskte oluşturulmuş. Bunu düzeltmek için sadece Windows kurmak istediğiniz disk takılıyken temiz kurulum yapabilirsiniz.

Windows'taki "hızlı başlatma" ayarından kaynaklanıyordur büyük ihtimal. Onu kapatıp deneyin.

UEFI bir sistem kullanıyorsunuz, zaten diski değil EFI girdisini Boot etmeniz gerek. Diğer diskte işletim sistemi yok. Ayrıca Windows düzgün kurulmamış. Bazı sistem bölümleri diğer diskte oluşturulmuş. Bunu düzeltmek için sadece Windows kurmak istediğiniz disk takılıyken temiz kurulum yapabilirsiniz.

Tamamdır format atıyorum o zaman :)
Windows'taki "hızlı başlatma" ayarından kaynaklanıyordur büyük ihtimal. Onu kapatıp deneyin.

UEFI bir sistem kullanıyorsunuz, zaten diski değil EFI girdisini Boot etmeniz gerek. Diğer diskte işletim sistemi yok. Ayrıca Windows düzgün kurulmamış. Bazı sistem bölümleri diğer diskte oluşturulmuş. Bunu düzeltmek için sadece Windows kurmak istediğiniz disk takılıyken temiz kurulum yapabilirsiniz.

Dostum dediğin gibi girdim ilk önce 2 diskide biçimlendirdim sonra bilgisayarı kapatıp diğer diski çıkarttım Windows'u kurcagım SSD'yi taktım kurdum şimdi de D diskini takacağım PC'yi kapatıp değil mi?
Ama Boot kısmında bu SSD UEFI gözükmüyor Windows'u kurdugum D diski gözüküyor flash belleğim bile UEFI gözüküyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı