Boot Menüsünde 2 Tane Disk ve USB Gözükmesi

Sanırım HDD'ye format çekmediniz.

Eski işletim sistemi kök dizini HDD olduğu için BIOS hala onu görüyor.

Bu arada kurulum aşamasında SSD ve HDD'ye format çektiniz mi?

Windows 10 kurarken veya Linux dağıtımları, her zaman SSD ve HDD'yi silerim. Ayrılmamış alanlar yaparım. Sonra dosya sistemlerini oluştururum.

64A787CB-E946-4E71-BEB7-D6E05D79C3C4.jpeg
C3DCD281-FC98-4347-9CA2-E449F10FCA11.jpeg
58851B5E-599F-46B2-9BF6-054B743C7ED5.jpeg
54BE3CFF-01A3-46CC-9130-0876039DAB25.jpeg

Biraz sıkıntılı iş diskpart ve clean komutlarıyla eski kalıntıları silmeniz lazım.

HDD Partition Manager benzeri programlar ile eski işletim sistemine ait kök dizini silmeniz lazım.

Yalnız yanlış bir şey yaparsanız Windows 10 çökebilir o yüzden hangi dizine ne kurulmuş bilmediğim için net cevap yazamıyorum.

İmkanınız varsa HDD SATA kablosunu çıkarın sadece SSD kalsın tekrar PC baştan başlatın ya da tekrar 2 tane UEFI görünüyor mu bir kontrol edin büyük ihtimalle kök dizinler HDD olduğu için yapıyor.

Biraz sıkıntılı iş diskpart ve clean komutlarıyla eski kalıntıları silmeniz lazım.

HDD Partition Manager benzeri programlar ile eski işletim sistemine ait kök dizini silmeniz lazım.

Yalnız yanlış bir şey yaparsanız Windows 10 çökebilir o yüzden hangi dizine ne kurulmuş bilmediğim için net cevap yazamıyorum.

İmkanınız varsa HDD SATA kablosunu çıkarın sadece SSD kalsın tekrar PC baştan başlatın ya da tekrar 2 tane UEFI görünüyor mu bir kontrol edin büyük ihtimalle kök dizinler HDD olduğu için yapıyor.
Laptop kullanıyorum.

Paragon indiriyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı