Boot menüsünde ekran bozulması

RIDVANAZOR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlarım bir sıkıntım var bilgisayar sistemim yeni ve tatile gidip gelmiştim geldiğimde bu manzara ile karşılaştım internete ne aratayım diye bakıyorum hiçbir şey bulamıyorum. Format USB'si var fakat boot etmiyor güvenli moda girebiliyorum sadece ama ekran aşırı kötü sanki ekran kartım yanmış gibi ama nasıl olabiliyor Windows bile açılmıyor. Yardımlarınız için çok teşekkürler ilk defa böyle bir şey görüyorum 15 yıldır PC kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-08-30 at 21.48.56.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-30 at 21.48.56.jpeg
    65,4 KB · Görüntüleme: 45
  • WhatsApp Image 2022-08-30 at 21.42.23.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-30 at 21.42.23.jpeg
    127,3 KB · Görüntüleme: 57
  • WhatsApp Image 2022-08-31 at 17.53.44.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-31 at 17.53.44.jpeg
    68,6 KB · Görüntüleme: 60
Sorun tam olarak ne ben anlamadım. BIOS'a girebiliyor musun?
reis biosa girince fotoğraftaki gibi oluyor beyazlık var ekranda gözükmüyo bi şeey ama windows açılınca o beyazlık gidiyor ama ekran çzik çizik

Muhtemelen işletim sistemi çökmüş temiz bir kurulumla düzelir gibi duruyor. Ödünç alabileceğiniz bir ekran kartı varsa denemenizi tavsiye ederim en azından sorunun ne olduğunu öğrenirsiniz.
biosta usbi boot edemiyorum basınca yine biosa atıyor

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-08-30 at 21.48.40.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-30 at 21.48.40.jpeg
    70 KB · Görüntüleme: 32
Reis BIOS'a girince fotoğraftaki gibi oluyor beyazlık var ekranda gözükmüyor bir şeey ama Windows açılınca o beyazlık gidiyor ama ekran çzik çizik.

BIOS'ta USB'i boot edemiyorum basınca yine BIOS'a atıyor.

USB'yi boş ver şimdi. Altta yazan enter Setup'a basıp BIOS'a girer misin? Girdikten sonra geniş açı bir de resim ekle lütfen.

Reis BIOS'a girince fotoğraftaki gibi oluyor beyazlık var ekranda gözükmüyor bir şeey ama Windows açılınca o beyazlık gidiyor ama ekran çzik çizik.

BIOS'ta USB'i boot edemiyorum basınca yine BIOS'a atıyor.

Muhtemelen Secure Boot ayarı açık onu kapatmanız gerekiyor USB'den başlatmak için.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-08-30 at 21.50.08.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-30 at 21.50.08.jpeg
    92,3 KB · Görüntüleme: 31
Buyur reis.

BIOS'ta hiçbir şey göremiyorum ki kapatabileyim.

Dostum üzülerek söylüyorum ekran kartın arızalanmış. Aynı sorunu yaşadım çünkü senin sorunun %100 ekran kartı kaynaklı. Pahalı bir model değil bütçen varsa yeni bir karta geç derim. Ben 2 tane kart bozdum bu zamana kadar. 2 kartta da aynı bu görüntü ile karşılaştım. BIOS'da bile görüntü bozuksa sorun ekran kartında. Sen şimdi format atıp masaüstüne geçsen sürücü kurarken siyah ekran da kalacak 😉 sürücü kurmadan da kullanırsın ama gözün bozulur öyle de. Geçmiş olsun.

İsterseniz yakında bilgisayarcı varsa gösterin tam olarak emin olun ama yüksek ihtimalle sorun ekran kartında. Elektronik cihazlar bozulabiliyor kapalı durumdayken bile. Ekran kartı o kadar yeni bir kart olmadığı için zamanla oluşan sorunlar bir anda göz önüne çıkmış olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı