Boot menüsünde flash disk gözükmüyor

Vulpisx

Femtopat
Daha fazla  
Hocalarım selam,

Windows 10 ISO dosyasını flash diskime Rufus olmadan kurdum ve format atmaya kalktım. Kurulum ekranında bir hata aldım hatırladığım kadarıyla da “windows eksik dosya görüyor” gibisinden bir şeydi. Sonra bir hint kardeşimizin videosunu izledim. Sanırım flash diskimi konsol aracılığıyla MBR'ye çevirdim ama şu an boot menümde hiçbir şekilde flash diskim gözükmüyor. Acil yardım.

Başka bir bilgisayardan Rufus ile yeniden ISO yazdır, eğer bilgisayar yok ise telefondan OTG kablo aracılığıyla Ventoy unoffical adlı yazılımı kullanabilirsin.

iPhone cihazım olduğu için ona uygun OTG kablom yok maalesef dediğiniz gibi başka cihaz bakacağım. Cevap için teşekkürler.
Ama aklıma takılan bir soru var Rufus ile yaptığımda bir sorun olmamıştı zamanında şimdi ise Rufus olmadan denedim. Bu Rufus'um farkı nedir yazdırma olarak?

@Vulpisx Rufus ISO'yu istenilen bölüm ve formatta yazdırabiliyor lakin onda da hatalar görmek mümkün ama Microsoft'un aracına göre daha sorunsuz yazdırır. Siz Microsoft'un aracı ile yazdırırsanız eksik yazdırma ihtimali yüksek. ISO dosyasını boot etmek için Ventoy ve Rufus öneririz Windows için.

@Vulpisx Rufus ISO'yu istenilen bölüm ve formatta yazdırabiliyor lakin onda da hatalar görmek mümkün ama Microsoft'un aracına göre daha sorunsuz yazdırır. Siz Microsoft'un aracı ile yazdırırsanız eksik yazdırma ihtimali yüksek. ISO dosyasını boot etmek için Ventoy ve Rufus öneririz Windows için.

Tamamdır teşekkür ediyorum anladım Ventoy için telefona nasıl yapacağım ISO'yu telefona mı indirmek gerekli?

Evet ISO telefonda olacak, Ventoy kurulumu yapıldıktan sonra USB'nin içine ISO'yu atmak yeterlidir. İstenilirse içinde 4 5 tane ISO barındırılabilir.

Haa anladım ama yine bir bilgisayara ihtiyacım olacak sanırım OTG kablo elimde yok çünkü telefonu bilgisayara bağlayıp yapamam değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı