OpenCore Boot menüsünde Windows gözükmüyor

Tamam hocam Windows belleği hazırlayabilirim. Yarım saate çıkmam lazım benim akşam deneyip tekrar yazarım buraya o zaman.
Hocam olmadı maalesef? Samsung SSD’ye format atıp sıfırdan Windows yüklesem düzelir mi sizce? Format atarken dikkat etmem gereken bir şey var mı?
Windows 10/11 belleğin varsa başlangıç onarma ile diskinde silinen EFI partition'unu onarmaya çalışacaksın, başka çaren yok gibi duruyor.
BIOS'da da şu an da Samsung SSD gözükmüyor hiç boot menüsünde sadece Crucial gözüküyor.

Son düzenleme:
Peki hocam EFI partition'ı manuel olarak ekleyebilir miyiz diske?
Konuya tam hakim değilim fakat sorun gerçekten Windows'un EFI dosyasıyla ilgili ise aşağıdaki mesajım sorununu çözecektir.

Kod:
Kod:
diskpart
list disk (take note of your drive number n)
select disk n  (change n with the drive number you found above)
list part (It will list all the drive partitions. Take note of your System partition number x )
select part x  (change x with the System partition number you found above)
format fs=fat32 label=EFI quick
assign letter t
list vol (make sure Windows is C: and EFI is T:)
exit (to exit diskpart)
bcdboot C:\Windows /s T: /f UEFI (it will create a boot manager that takes the boot sequence to C:)
exit

İyi haber: Şu an Windows'tan yazıyorum 😄 Bu konu ile ilgili yazacağım son mesaj olduğundan yeni bir konu açma gereksinimi duymadım.

@Emir Dayı gerçekten de dediğiniz gibi Windows'umun EFI bölümü HDD'de bulunuyormuş... Fakat EFI'nin bulunduğu bu bölüm hiçbir disk yönetiminde gözükmedi.

Yukarıdaki disk yönetim araçlarına göre HDD'de 200MB boyutunda bir sistem bölümü yok. Fakat cmd diskpart'tan baktığımda EFI'nin bulunduğu böyle bir bölüm var (2. görselde partition 3).
Eki Görüntüle 1359416Eki Görüntüle 1359418Eki Görüntüle 1359417

Buradaki imaj dosyasını USB'ye yazıp görsellerde ki kurtarma işletim sistemine girdikten sonra cmd'ye erişim sağlayabildim. EFI'nin hangi bölümde olduğunu tespit ettikten sonra bölümün formatlanarak EFI dosyalarının tekrardan oluşturulmasını sağladım.

Kaynak: Windows not booting after converting from mbr to gpt - Windows 10 Help Forums

@Hacktavish dediğiniz gibi disk türünü GPT'ye çevirdikten sonra hata çözüldü ve disk başarıyla APFS'ye dönüştürüldü.
Eki Görüntüle 1359534

Sonrasında kurulum işlemine geçtim, ilk ve ikinci aşamada bir sorun çıkmadı her aşamada sistem birer kez yeniden başladı.
Eki Görüntüle 1359535Eki Görüntüle 1359533

Fakat ikinci aşamadan sonra yaptığı yeniden başlatma işleminden sonra kurulum aşaması loop'a girdi, 15-20 kez aynı aşamada yeniden başlatmasına rağmen ötesine geçmiyor (ilerleme çubuğu biraz ileri atlayıp direkt yeniden başlatıyor).
Eki Görüntüle 1359537

Technopat Haberler

Geri
Yukarı