Boot Menüsündeki Fazlalıkları Nasıl Silebilirim?

forta86

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar ben 2015 yılında aldığım bilgisayarımda Secure Boot'u kapattığımdan beri sayısız farklı Linux dağırımları kurdum ve bunları kurarken diskimden bir bölümü ayrılmamış olarak bırakıyordum, sonra onun üstüne USB'ye yazdırdığım örnek deepin.iso dosyasını kuruyorum.

Ama şöyle ki Ubuntu kurduğumda bana Grub kurayım mı dediğinde evet diyorum ama kurulum bittikten sonra eğer bilgisayarı yeniden başlattığımda hiçbir tuşa basmazsam direkt olarak Windows 10 açılıyor. Kurduğum ikinci işletim sistemini açmak için ise her açılışta Boot menüsüne giriş tuşu olan F12'ye basmam gerekiyor ve oradan kurduğum dağıtımı seçtiğimde hiçbir tuşa basmadığımda olması gerektiği gibi dağıtımın açılış ekranı geliyor (Örnek: Deepin, Deepin Recovery, Windows Boot sda2 gibi)

Bu dağıtımları silerken de Windows'tan Disk Yönetimi'ni açıp oradan işletim sisteminin kurulu olduğu bölümü siliyorum.

Benim merak ettiğim bu listede oluşan ve işlevsiz seçenekleri silmenin bir yolu var mı? Çünkü sürekli bu yöntemle kurulum kaldırma yaparsam sanırım orada 10 tane daha işlevsiz seçenek olacak :/
dBvY2Q.jpg

Bilgisayarımın özellikleri: (Aslında imzamda vardı ama yine de buraya yazıyorum çünkü kurallarda bu geçersizdi diye hatırlıyorum)

MODEL=Acer Aspire VN7-791G-57BP RAM=8GB(1x8) DDR3L 1600Mhz CPU=Intel® Core™ i5 4210H 2.9GHz (TurboBoost ile 3.5GHz) GPU=Nvidia GTX 860M GDDR5 2GB 128-bit DX12 + Intel HD Graphics 4600 DEPOLAMA=1TB 5400rpm SATA HDD OS=Windows 10 Home x64 EKRAN=1920x1080 60Hz 17,3"

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı