Dual boot nasıl yapılır?

WinuxX

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, Dual boot yapmak istiyorum. C ve D diski olarak ikiye ayırmış bulunmaktayım. C diskinde Windows, D diskine ise Linux kuracağım. Dual boot nasıl yapılıyor?

"Başka bir şey" bastım seçeneğine, bir sürü şey geldi ne yapacağımı bilmiyorum vallahi, tek tek resimleri atacağım.

Yardım ederim. Kurulum videolarına göz attın mı hiç?

Yardım ederim. Kurulum videolarına göz attın mı hiç?

Baktıklarımın hepsi "Windows'un yanına kur" seçeneği.

1751100797472739118789956685261.jpg

1751100797472739118789956685261.jpg

Evet Hocam?

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2522487

Sen yeni oluşturduğun diski NTFS olarak mı biçimlendirdin? Ext4 olarak biçimlendirmen gerekirdi. Ayrıca sanırım sda3 olan senin ayırdığın olması lazım. İkisine aynı alanı verince anlamakta zorlandım. Kaç MB verdiğini hatırlıyorsan bulursun onu.

Öncelikle sda3 seçip değiştir demen gerek burada. Ardından ext4 ve bağlama noktası oluşturacan. Biçimlendir diyeceksin. Diğer sda1 ve sda2 dokunma. Ardından sanırım boot kısmına atacak. Resim atarsın.

Vallaha bootlader yapmadı, gelen şeylere evet dedim kuruluma geçti

Boot loader gelmemesi ilginç. Sorun olursa zaten hallederiz. En kötü manuel elle gireriz.

Boot loader gelmemesi ilginç. Sorun olursa zaten hallederiz. En kötü manuel elle gireriz.

Bootloader sadece GNUB olaarak geldi, PC sıfırdan açılınca

Bence en iyisi Windows'un yanına kur demek olacaktı ama, bu seferde İşletim sistemleri mi çakışıyor, anlamadım tam orasını.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı