Çözüldü Boot menüsünden asla silinmeyen Ubuntu ve Debian girdileri nasıl silinir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Windows 10 kullanıyorum normalde. 2. diskime deneme amaçlı Zorin OS daha sonra silip Linux Mint Debian kurmuştum. Şimdi 2 defa Windows'suz olmayacağını anlayıp sildim fakat boot menüsünde bu ikisi de duruyor.
Hasleo easyuefı programı yükledim sildim ama bilgisayarı yeniden başlatınca tekrar geliyor.
BIOS üzerinden delete boot dedim sildim yeniden başlatınca tekrar geliyor.
Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Dorzi Windows duruyorsa BIOS modunu UEFI yap ve alttaki adımları izle:

CMD'yi yönetici olarak başlatın,
diskpart > list disk > sel disk x "X" olan yere disk numarasını yazın,
Daha sonra
list part yazın ve boot yazan yerin sayısını "y" yazılan yer ile değiştirin sel part y
Daha sonra assign letter=N diyerek EFI klasörünü n isimli disk olarak atadık.

Şimdi ise düzenlemeye geçelim:

exit > N: > cd /EFI > dir > rmdir /s ubuntu
Ubuntu örnektir, sizin sistemin ismi farklı olabileceğinden ona göre yazın,dir yazınca neler olduğunu göreceksiniz zaten.
EFI klasöründen temizledik şimdi tekrardan diskparta girelim ve assign komutuna kadar tekrar edip oraya geldiğinizde
remove letter=N yazın, daha sonra BIOS'tan boot sırasından silin.
@Dorzi Windows duruyorsa BIOS modunu UEFI yap ve alttaki adımları izle:

CMD'yi yönetici olarak başlatın,
diskpart > list disk > sel disk x "X" olan yere disk numarasını yazın,
Daha sonra
list part yazın ve boot yazan yerin sayısını "y" yazılan yer ile değiştirin sel part y
Daha sonra assign letter=N diyerek EFI klasörünü n isimli disk olarak atadık.

Şimdi ise düzenlemeye geçelim:

exit > N: > cd /EFI > dir > rmdir /s ubuntu
Ubuntu örnektir, sizin sistemin ismi farklı olabileceğinden ona göre yazın,dir yazınca neler olduğunu göreceksiniz zaten.
EFI klasöründen temizledik şimdi tekrardan diskparta girelim ve assign komutuna kadar tekrar edip oraya geldiğinizde
remove letter=N yazın, daha sonra BIOS'tan boot sırasından silin.
Benimde aklıma gelen şey buydu ama nasıl yapacağımı bilmiyordum sizin sayenizde yaptım ve gerçekten düzeldi çok teşekkürler sayenizde yeni birşey öğrendik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı