Boot önceliği ayarlamak

Atakan B

Hectopat
Selamlar,
SSD aldıktan sonra formatlayıp SSD üzerine kurulum yapma amacıyla öncelikle Rufus programıyla Windows 10'u flash diskime kurdum. BIOS'a ve Boot ekranına girdiğimde ise Boot option 1 ve 2 olarak iki seçenek gördüm. Bunlarda sadece kullandığım flash diskler düz ve UEFI şeklinde gözüküyor. Benim bilgisayarımda eski anakart olduğu için Rufus üzerinde UEFI kurulumu yapmadım. Ardından hard Drive bbs pririties kısmında geldiğimde ise flash disk > SSD > HDD şeklinde sıraladım. Bu işleme bu şekilde devam etmem doğru mu yoksa farklı bir ayar yapmalı mıyım? UEFI: Generic flash disk seçeneğini disable etmeli miyim?

3f934337-594a-4f2e-8621-e6498de158c3.jpg

aa6fca7b-c931-4dc7-88bc-2951f64398fb.jpg

Kurulumu yaptıysanız, her şey düzgün görünüyor
Cevabınız için teşekkürler, bundan sonra kaydedip windowsu kurması için ssd'yi seçeceğim değil mi?
Anakartınız uefi destekliyor.
Cevabınız için teşekkürler. Sistem bilgisinden baktığımda eski yazıyordu. Ben rufustan uefi seçmedim. Bu sıralamada uefiyi birinci seçeneğe alsam sıkıntı olur mu?

Eğer Windowsu yeni kurmaya başlayacaksanız önce USB yi 1. sıraya almanız gerekir.
Tamamdır öncelikle usbyi 1.sıraya alıp kuruyorum. İşlem bittikten sonra ssd'yi değil mi?
Bu kısımda SSD'ye yeni açacağım fakat hard diskimi de temizlemek istiyorum. Buradaki sürücülere ne yapmamı önerirsiniz?
db8dde3e-dedc-4bff-a057-eecd538cf7ab.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı