Bootable NAS sistemi kurmak

Makaleler
1
Yer
/
Dostlar şöyle bi şey geldi aklıma:
10 TB kadar bir NAS sistemi kurup evde router ile yerel ağda paylaşıma açıp, NAS sistemine evdeki bilgisayar sayısı kadar Windows kurayım. Sonra network boot ile her bilgisayar için ayrı ayrı kurduğum Windows’ları boot edeyim. Mesela her format atmam gerektiğinde belgelerime dokunmadan istediğim Windows’lara format atayım. Böyle bir şey mümkün mü?

Mesela her format atmam gerektiğinde belgelerime dokunmadan istediğim Windows’lara format atayım.

Yukarıdaki cümlenizi anlayamadım. Bu şekilde bir yapı için NAS cihazınızın çoklu Windows Boot özelliğini desteklemesi lazım daha önce bu altyapıya sahip bir NAS cihazı hiç görmedim, duymadım da çünkü NAS tarafında böyle bir talep çok makul görünmüyor. Ama yine de Tesan'ı arayıp Qnap markası tarafında konuyla ilgili bilgi alabilirsin. Yukarıdaki arkadaşın önerdiği yöntem başka bir şey ama senin için de ideal olabilir.

Yukarıdaki cümlenizi anlayamadım. Bu şekilde bir yapı için NAS cihazınızın çoklu Windows Boot özelliğini desteklemesi lazım daha önce bu altyapıya sahip bir NAS cihazı hiç görmedim, duymadım da çünkü NAS tarafında böyle bir talep çok makul görünmüyor. Ama yine de Tesan'ı arayıp Qnap markası tarafında konuyla ilgili bilgi alabilirsin. Yukarıdaki arkadaşın önerdiği yöntem başka bir şey ama senin için de ideal olabilir.
Arkadaşın önerdiği işime gelmedi. Daha önce bir NAS sistemi kurdum ama benim için en işlevsel olan alıntıladığın cümlem. Her bilgisayar için ayrı depolama birimi ve ayrı Windows'lar olacak ama bazı dosyalar NAS üzerinden ortak paylaşılacak. Mesela 3 HDD olduğunu düşünün. Biri ortak diğer ikisi de iki bilgisayar için kişisel depolama alanı olacak. Ben format atmak istediğim zaman NAS üzerindeki kendi bilgisayarıma tanımladığım ve benim Windows'umun yüklü olduğu HDD'yi formatlayacağım. Diğer iki HDD'ye erişimim olmayacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı