Bootloop sonrasında anakart değişimi gerekir mi?

Kamtasya

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Cihaza Custom ROM atmaya çalışmıştım, fakat boot.img dosyası sanırım hatalıydı ve telefonu Bootloop'a soktu bende servise garanti dışı da olsa en azından EDL moduyla yazılım atıp göndermelerini bekledim. Fakat cihaz Fastboot'a dahi girmiyor cihazı EDL'den yazılım atmadan bootloader kilidi açık olduğu anlamalarına imkan yok bu yüzden cihaza EDL ile yazılım atıp sunucudan vs. bu bilgilere ulaştıklarını varsayıyorum fakat 9000 lira gibi anakart değişim ücreti istendi cihazda donanımsal sorun olmadığına %100 eminim bu durumda ne yapabilirim? Bu bir fırsatçılık değil midir?

Donanımsal sorun yoktur ama yanlış imaj dosyası cihazı çöp edebiliyor 9000 lira vereceğinize bence yeni telefon bakın

Cihaza Custom ROM atmaya çalışmıştım, fakat boot.img dosyası sanırım hatalıydı ve telefonu Bootloop'a soktu bende servise garanti dışı da olsa en azından EDL moduyla yazılım atıp göndermelerini bekledim. Fakat cihaz Fastboot'a dahi girmiyor cihazı EDL'den yazılım atmadan bootloader kilidi açık olduğu anlamalarına imkan yok bu yüzden cihaza EDL ile yazılım atıp sunucudan vs. bu bilgilere ulaştıklarını varsayıyorum fakat 9000 lira gibi anakart değişim ücreti istendi cihazda donanımsal sorun olmadığına %100 eminim bu durumda ne yapabilirim? Bu bir fırsatçılık değil midir?
Aynısını yaşadım sahte boot.img çıktı ve cihazı düzeltemedim

Donanımsal sorun yoktur ama yanlış imaj dosyası cihazı çöp edebiliyor 9000 lira vereceğinize bence yeni telefon bakın.

Aynısını yaşadım sahte boot.img çıktı ve cihazı düzeltemedim.

Anakart üzerinden EDL modundan yazılım kurulabiliyor diye biliyorum yanlış mıyım?

Cihaza bozuk ya da yanlış bir ROM flashlarsanız bunu çözmek için JTAG ile CPU değişmeniz gerekir. Hiçbir yetkili servis bunu yapmaz direkt anakartı değişmenizi teklif eder. Fiyat çok mu derseniz bilemem ama o CPU değişecek ve JTAG cihazı olan birisinin yapması lazım. Benim nazarımda CPU reball yapılmış cihaz 70 yaşındaki kalp hastası bir amcaya benzer. Yaşamasına yaşar ama ne zaman ölür bilinmez.

Donanımsal bir zarar olmaz fakat cihazı preloader moda alıp SP Flash Tool ile temiz ve uyumlu ROM yüklemeniz gerekir.

Scatter dosyasını bulmakta zorlanıyorum bir kaynak vs. var mı?

Dostlar çözümü sanırım buldum. İşe yararsa rehber oluşturacağım ki herkesin işine yarasın.
Fikrim ise mantiken telefon bootloop yiyorsa preloader sağlam yani cihaz test point ile acil yazılım moduna alabilir kendini. SP Flash Tool ile de doğru yazılımla ve scatter dosyasıyla cihaz tamamen kurtulabilir. İşe yararsa rehber hazırlayacağım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı