Borç batağındayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok fazla yere borcunuz var ise büyük çok yüksek bir miktarda borcunu var demek ki. Bu olayları sıkça görüyorum ve bu nedenden ötürü, ne borç-kredi alınmasını ne de taksit gibi işlere girilmesini önermiyorum. Sonrasında gerçekten büyük sorunlar çıkartıyor. Geçmiş olsun, umarım sonucunda daha kötü şeyler olmaz.
 

İstanbul'dayım hocam, çalışıyoruz ailecek annem hariç. Zamanında durumumuz iyiyken herkese borç vermişiz. Geç ödemişler, çektirdikleri kredileri geç ödemişler. O zamanlar bizim kartlarımız kırmızı çizgi yemiş. Artık bize kredi de vermiyorlar.
Borç kadar lanet bir şey yok, bankadan asla borç çekmeyin. Daha kötüsü olur en kısada şu lanet şeyden kurtulmanız dileyiğle. Bu arada ayıp olmazsa kaç türk lirası borcunuz var?
Hemen hemen acil ödenmesi gereken 10 Bin lira gibi para hocam.
Borç miktarı ve aile geliri nedir?
Aile gelirimiz şuan 5.5 falan.
Nasıl birikti? Farkında değil miydiniz biriktiğinin? Yani aniden olmaz ki bu tarz şeyler.
Biz bu durumda değildik hocam. Pandemi yüzünden işten ücretsiz izine çıkartıldık 4 ay gibi bir süre bir borcu ödeyemedik. Başka borçlar da üzerine patladı.
 
Sevdiğim çok sevdiğim abim Tugkan abime zamanında bir söz verdim baban dahil olsa kefil olma diye. Kendi ailemde de gördüğüm için düşene bir tekme atarlar. Senden ricam gelecekten kaygılı olma. Her zorluğun sonunda bir kolaylık inan ki olacak.
 
İnşallah hocam.
 

Sen aile mi dedin?
Aile her şeydir.
IBAN atın, size $10,000 bağışlayacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle en kısa zamanda bütün borçlarınızdan kurtulursunuz umarım. Ne kadar bir borç? Sizin tarafınızdan ödenmesi imkansız seviyelere çıktı mı? Borç aldığınız kurum veya kişi mi? Eğer kişi ise sizi hayatınızı elinizden almak gibi ciddi şeylerle tehdit ediyor mu?

Eğer tehdit altındaysanız başkasından borç almadan elinizdeki fazlalıkları satarak daha sonrasında ek işlere girişmeniz tavsiyemdir.

Eğer maddi olarak çok sıkışırsanız elinizdeki değerli malları (bkz: ev, araba, altın) satmanız tavsiyemdir. Çünkü bildiğiniz gibi borç bir yerden sonra sadece maddi alacak/verecek meselesinden çıkar. İnsanı psikolojik olarak da etkilemeye başlar. Ne kadar erken kurtulursanız o kadar iyi.

Başka ekleyebileceğim bir de borcu borç ile kapatmamanız, hele ki faiz varsa hiç bulaşmayın o işin sonu uçurum.

Ne yazık ki bu tarz konularda öneriler hep yukarıdaki gibi oluyor çünkü yapılacak fazla da bir şey yok. Şu dönemde çoğu insanın borcu var maalesef, umarım siz ödeyebilenlerden olursunuz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…