Borç sahibi olmadığım halde kesinti yapılması

Zembla

Hectopat
Arkadaşlar selam.
Şimdi başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Benim babanın önceden eski bir borcu varmış teknolojik cihaz aldığı bir mağazaya(aslında borç babamın değil ama onun adına merak eden olursa anlatırım) fakat babam borcu bilerek ödemiyor. Miktardan şundan bundan değil başka sebebi var dediğim gibi soran olursa anlatırım. Fakat bu firma benim kefilliğim, herhangi bir belgede imzam, dijital kayıt olarak ya da sözlü olarak borcun benim olduğuna veya ödeme yapacağıma dair beyanım olamamasına rağmen benim maaştan borcu kesmeye başlıyorlar. Bende büroya ulaşıp neden kesinti yapıldığını sorunca asıl olayı öğrendim fakat borç sahibi ben değilim herhangi bir ilgim yok deyince gerekçeyi sordum avukatın dediği şu; "biz size üç kere tebligat yolladık herhangi bir işlem yapmadığınız için kesinti yapılmaya başlandı" dedi. Tabii ben şok :) birkaç diyalog daha döndü hayır hadi öyle olsa tebligat eve gelmemiş bu bir ikincisi ise gönderdikleri tarihte ben askerdeyim askeriyede öyle bir şey söylemedi bana ki bir arkadaşımdan biliyorum borç askere gidince donduruluyor galiba eee bu nasıl oluyor? Arkadaşlar başına böyle bir durum gelen var mı bir de başına böyle bir durum gelen olursa diye benzer durum kaynağı olması açısından konuyu açmak istedim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam.
Şimdi başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Benim babanın önceden eski bir borcu varmış teknolojik cihaz aldığı bir mağazaya(aslında borç babamın değil ama onun adına merak eden olursa anlatırım) fakat babam borcu bilerek ödemiyor. Miktardan şundan bundan değil başka sebebi var dediğim gibi soran olursa anlatırım. Fakat bu firma benim kefilliğim, herhangi bir belgede imzam, dijital kayıt olarak ya da sözlü olarak borcun benim olduğuna veya ödeme yapacağıma dair beyanım olamamasına rağmen benim maaştan borcu kesmeye başlıyorlar. Bende büroya ulaşıp neden kesinti yapıldığını sorunca asıl olayı öğrendim fakat borç sahibi ben değilim herhangi bir ilgim yok deyince gerekçeyi sordum avukatın dediği şu; "biz size üç kere tebligat yolladık herhangi bir işlem yapmadığınız için kesinti yapılmaya başlandı" dedi. Tabii ben şok :) birkaç diyalog daha döndü hayır hadi öyle olsa tebligat eve gelmemiş bu bir ikincisi ise gönderdikleri tarihte ben askerdeyim askeriyede öyle bir söylemedi bana ki bir arkadaşımdan biliyorum borç askere gidince donduruluyor galiba eee bu nasıl oluyor? Arkadaşlar başına böyle bir durum gelen var mı bir de başına böyle bir durum gelen olursa diye benzer durum kaynağı olması açısından konuyu açmak istedim. Yorumlarınızı bekliyorum.
Dostum hiç bir detay vermemişsin sorarsanız anlatırım demişsin. Detay ver ki bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirsinler seni.

Dostum hiçbir detay vermemişsin sorarsanız anlatırım demişsin. Detay ver ki bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirsinler seni.

Detay vermediğim konu borcun neden babama ait olmadığı konusu ama sorun o değil borcun yasal sahibi babam(bi arkadaşı için yaptığı bir borçmuş filan ondan ona ait değil dedim hikaye biraz uzun karışık konu uzamasın diye yazmadım) onda problem yok. Sorun kesintinin benden yapılması.

Detay vermediğim konu borcun neden babama ait olmadığı konusu ama sorun o değil borcun yasal sahibi babam onda problem yok. Sorun kesintinin benden yapılması.
Borç babana ait değil ama babanın üstüne. Baban ödemiyor ama borç sana yansıyor. Borcun ne olduğu ve tam olarak neden babandan istendiğini söylersen belki bir şeyler söyleyebiliriz. Baban birisine kefil mi oldu?

Borç babana ait değil ama babanın üstüne. Baban ödemiyor ama borç sana yansıyor. Borcun ne olduğu ve tam olarak neden babandan istendiğini söylersen belki bir şeyler söyleyebiliriz. Baban birisine kefil mi oldu?
Hayır hayır babam teknolojik cihaz alıyor kendi adına borçlanıyor sonra borcu kendine almadığı için ödemiyor.Burda firmayla ilgili bi durum yok ama borcu babam ödemiyor ilgilim olmamasına rağmen kesinti benden yapılıyor.Gerekçe zırvanın zırvası.

Arkadaşlar selam.
Şimdi başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Benim babanın önceden eski bir borcu varmış teknolojik cihaz aldığı bir mağazaya(aslında borç babamın değil ama onun adına merak eden olursa anlatırım) fakat babam borcu bilerek ödemiyor. Miktardan şundan bundan değil başka sebebi var dediğim gibi soran olursa anlatırım. Fakat bu firma benim kefilliğim, herhangi bir belgede imzam, dijital kayıt olarak ya da sözlü olarak borcun benim olduğuna veya ödeme yapacağıma dair beyanım olamamasına rağmen benim maaştan borcu kesmeye başlıyorlar. Bende büroya ulaşıp neden kesinti yapıldığını sorunca asıl olayı öğrendim fakat borç sahibi ben değilim herhangi bir ilgim yok deyince gerekçeyi sordum avukatın dediği şu; "biz size üç kere tebligat yolladık herhangi bir işlem yapmadığınız için kesinti yapılmaya başlandı" dedi. Tabii ben şok :) birkaç diyalog daha döndü hayır hadi öyle olsa tebligat eve gelmemiş bu bir ikincisi ise gönderdikleri tarihte ben askerdeyim askeriyede öyle bir söylemedi bana ki bir arkadaşımdan biliyorum borç askere gidince donduruluyor galiba eee bu nasıl oluyor? Arkadaşlar başına böyle bir durum gelen var mı bir de başına böyle bir durum gelen olursa diye benzer durum kaynağı olması açısından konuyu açmak istedim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Baban yaşlı ve velayeti senin üzerine ise bu durum normaldir.
Senden başka bir çocuğu yok ya da senden başka resmi geliri olan bir çocuğu yok ise ve dediğim gibi velayeti senin üzerinde ise tahsil edebilirler.

Ayrıca cihazı baban başkasına alsa dahi borçlu resmi olarak baban görünüyor.
Cihazı esas alan kişi ile babanın arasında olan bir durum firma babanı tanır.

Baban yaşlı ve velayeti senin üzerine ise bu durum normaldir.
Senden başka bir çocuğu yok ya da senden başka resmi geliri olan bir çocuğu yok ise ve dediğim gibi velayeti senin üzerinde ise tahsil edebilirler.
Babam yaşlı değil tek çocuk değilim iki abim var ikiside sigortalı çalışıyor ama abimler evli başka yerde yaşıyorlar.Tamam zaten firma babamı tanıyor orda problem yok fakat borç babamın olmasına rağmen kesinti benden yapılıyor saçmalık orda.

Babam yaşlı değil tek çocuk değilim iki abim var ikisi de sigortalı çalışıyor ama abimler evli başka yerde yaşıyorlar. Tamam zaten firma babamı tanıyor orada problem yok fakat borç babamın olmasına rağmen kesinti benden yapılıyor saçmalık orada.

Bazı durumlarda karşı tarafın avukatı hukuk yollarını ve kaçamaklarını iyi bilirse hanedeki gelir sahibine yansıtıyorlar.
Hacize itiraz edebilirsin ama bu sefer babana gelirler kısır döngüye girersin.

Bazı durumlarda karşı tarafın avukatı hukuk yollarını ve kaçamaklarını iyi bilirse hanedeki gelir sahibine yansıtıyorlar.
Hacize itiraz edebilirsin ama bu sefer babana gelirler kısır döngüye girersin.
Bende öyle tahmin ediyorum hukuksal kaçamakları iyi biliyorlar ya da bir hukuksuzluk var tekrar büroyla tekrar konuşup itiraz davası açıcam hayır etrafımda babasının abisinin ya da ailesinin bankalara oraya buraya binlerce lira borcu olan baya tanıdığım var böyle bir açık olsa her firma tahsil eder.Bi saçmalık var ama anlayamadım.

Bende öyle tahmin ediyorum hukuksal kaçamakları iyi biliyorlar ya da bir hukuksuzluk var tekrar büroyla tekrar konuşup itiraz davası açacağım hayır etrafımda babasının abisinin ya da ailesinin bankalara oraya buraya binlerce lira borcu olan bayağı tanıdığım var böyle bir açık olsa her firma tahsil eder. Bir saçmalık var ama anlayamadım.

Millette biliyor borçlu olan ile aynı ikametgahta oturmuyorlar resmi olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı