Hikaye olarak kesinlikle yakalamanız gereken harika bir hikayesi yok. Ancak bilmek isterseniz ilk oyunun Enhanced Edition olanını oynayabilirsiniz. Ama bana göre değmez.
Hikayesi görece zayıf olsa da hikaye anlatımı ve mizahı gerçekten iyidir. Hatta tavsiyem Borderlands 3'ü de edinmeniz yönünde.
Silah çeşitliliği çok iyi. Oyun silah konusunda Procedural Generation tekniğini kullanıyor. Yani düşüreceğiniz her silah oyun tarafından o anda üretiliyor. Böylece neredeyse sonsuz bir kombinasyon oluşuyor. Genel olarak kendinize hitap edecek bir silah illa ki bulacağınıza eminim.
Öte yandan RPG ögeleri olduğundan elinizdeki silahlar giderek güçsüzleşecek ve daha güçlülerini bulmanız gerekecek. Bu bağlamda sıkmaması güzel. Sınıf olarak Siren tavsiye edebilirim. Ben eğlenceli bulmuştum Siren'i.
Silah sayısı olarak ilk oyun daha bonkördü. Hemen hemen her yerden bol bol silah buluyordunuz, 2. oyun biraz daha cimri ama gene de sayısız silah var. Ayrıca şu olay da hoşuma gidiyor; Örneğin Jacobs marka silahlar atış seriliği olarak yavaştır ama attığını vurur, vurduğunu devirir. Yani isabet ve hasar yüksektir. Öte yandan Tediore silahları hasar olarak zayıftır ama şarjörleri büyük, mermisi boldur. O yüzden elinizi korkak alıştırmazsınız. Bunun gibi detaylar hoşuma gidiyor.
Eğer 2 olur da sarmazsa 3'ü mutlaka deneyin ama. Vuruş hissinden tutun da silah çeşitliliğine kadar her şey gelişmiş. Pek çok silahın 2. modu falan var derken olay farklı bir boyuta ulaşmış.