Borderlans 2 GTX 970 düşük GPU kullanımı sorunu

Öncelikle hepinize iyi forumlar. Steam Yaz İndirimleri'nden almış olduğum "Borderlans 2 + Season Pass" oyununda MSI After Burner açarak değerlerime baktım ve FPS'in neden bazı yerlerde aşırı ama aşırı düşük olduğunu anladım. Sebebi bana kalırsa ekran kartımın sadece %20-30'unun kullanılması. İşlemcim ise neredeyse her oyunda olduğu gibi %50 kullanılıyor. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Sistem:
  • Anakart: MSI B150M Bazooka
  • İşlemci: Intel i5 6500
  • Ekran Kartı: Gigabyte GTX970 Gaming G1
  • RAM: Kingston HyperX Fury 2133MHz 8GB

İşletim sistemi nedir? Eski işletim sistemleri bu tarz sorunlara sebep olabiliyor.
Windows 10 Pro 64 bit kullanıyorum.

Oyun DX9 çalışıyor yani baya eski GTX970 DX11 için tasarlanmış. Sisteminde Directx 11 öncesi sürüm kurulu değilse kurun birde öyle deneyin.

Download DirectX End-User Runtime Web Installer from Official Microsoft Download Center
Başka oyunlar için DX yüklenmişti diye hatırlıyorum. Ama DX kaç yüklendi bilmiyorum.
Uygulama yüklendi ve yakın zamanda her hangi bir şey bulmadı:
direc.PNG

@Yusuf Ensar Ertan ve @samet67671 yardım eder misiniz?

Dostum öncelikle ayarlardan physx motorunu en düşüğe çek, daha sonra oyunu 2K çözünürlüğe ayarla, bilgisayarı aç kapat düzeleceğini göreceksin.
Malesef ki çözünürlüğü 2K yapamıyorum ve PHYSX Motorunu değiştiremiyorum. Oyunu en fazla 2715x1527 çözünürlükte oynayabiliyorum.

Malesef ki çözünürlüğü 2K yapamıyorum ve PHYSX Motorunu değiştiremiyorum. Oyunu en fazla 2715x1527 çözünürlükte oynayabiliyorum.

Oyuna girmeden önceki ayarlar kısmından değiştireksin, diğer çözünürlük ayarını da yani DSR denilen olayı da NVIDIA'nın programından yapacaksın. (İsmi aklıma gelmedi).
Gördüğüm kadarıyla Türkçe yama indirmişsin, oyun öncesi ayarlardaki karakterler garip gözükecektir ama yaparsın sanıyorum.

Eğer Physx ayarını değiştiremiyorsan, o zaman phyx yazılımı bilgisayarında yüklü olmayabilir. Birde ona bak istersen.

Oyuna girmeden önceki ayarlar kısmından değiştireksin, diğer çözünürlük ayarını da yani DSR denilen olayı da NVIDIA'nın programından yapacaksın. (İsmi aklıma gelmedi).
Gördüğüm kadarıyla Türkçe yama indirmişsin, oyun öncesi ayarlardaki karakterler garip gözükecektir ama yaparsın sanıyorum.

Eğer Physx ayarını değiştiremiyorsan, o zaman phyx yazılımı bilgisayarında yüklü olmayabilir. Birde ona bak istersen.
Cevabınızı gördüm fakat tatile çıktığım için yazamadım, özür dilerim. Şimdi geldim fakat tam olarak dediklerinizi nasıl yapacağım? Daha ayrıntılı bir şekilde yazarsanız sevinirim. Veya başka bir çözümü olan varsa yazabilir mi?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı