Borsa İstanbul'dan veri çekerek hazırlanan Excel dosyası satılabilir mi?

peRRR

Decapat
Arkadaşlar benim bir arkadaşımla ufak bir borsa sayfamız var guzel kitle oluştu. Kullandığımız Excel dosyalarını satışa çıkarmak istiyoruz ucuz miktara çıkartıp belki sürümden iyi para kalır diye. Fakat Excel dosyasında borsa İstanbul hisse senetleri 15 dk gecikmeli veri çekiyor, bilenler vardır çok zor bir şey değil. İş yatirim sitesinden çok kolay oluyor. Bizim bunu böyle satışa cikartmamizda bir problem olur mu? Yapanlar var fakat biraz sorun da olabilir gibi geldi bize. Fikri olan var mı acaba?

Sermaye Piyasası Kurulu ve Merkezi Kayıt Kuruluşu gibi yerlerden izin almadan bunları yapamazsınız. Çünkü suç. Belki kaçak şekilde yaparsınız ama biri şikayet ederse büyük problem olur.

Hocam ben neden alayım ki? Gidip İşCep'ten veya başka bankalardan kendim bakarım? Ayrıca suç. Arkadaşın dediği gibi izin alınmalı.

Satın alınan hizmet hisse fiyatını öğrenmek değil. Bankacılık uygulamaların portföy kısımları gelişmiş değil. Bizim programlarda yatırımların haftalık aylık yıllar kısımları yazıyor. Hisse senetlerinin istediğin koşullara göre hangisinin daha iyi olabileceğini sayısal verilerden hesaplıyor. Kendi portföyünü daha gelişmiş takip edebiliyorsun. İnsanlar bunlar için mobil uygulamalarına aylık ücret ödüyor onlarda veriyi çekiyor büyük şirketlerde değil imkanı var fakat nasıl olduğunu çözemedim.

Sermaye piyasası kurulu ve merkezi kayıt kuruluşu gibi yerlerden izin almadan bunları yapamazsınız. Çünkü suç. Belki kaçak şekilde yaparsınız ama biri şikayet ederse büyük problem olur.

Bu tarz Excel dosyaları satılıyor hatta Google Play üzerinde aylık abone sistemi olan 100k+ sahip uygulama var. Resmi sitede büyük kurumsal sitelerden izin almak gerekiyor yazıyor bunlarda bankalar. Ufak uygulama için bir bankayla iletişime geçmekte ne kadar mantıklı. Yapan kişilere mail attık fakat dönüş olmadı bakam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı