Kursların içeriği hakkında birşey diyemem. Hani illa ücretli kurslara yönelmene gerek yok. Temel analizle ilgili olarak youtubeta da bir çok video var sağlam borsacıların anlattığı. Özellikle rahmetli profesörümüz Yaşar Erdinç'in videolarını bulabilirsen, udemy'de alabileceğin eğitimlerin hepsinden daha çok bilgi edinirsin.
Ben teknik analizle hiç yatırım yapmıyorum. Hani teknik analizde kullandığım tek şey hissenin fiyatının zirvesinden ne kadar uzakta olduğu ve hissenin trend yönü. Genel olarak bir arz talep ölçümü yapıyorum sadece. Bunun dışında indikatörlermiş formasyonlarmış hiçbir şekilde önemi yok bunların. Tabi kripto paralarda iş değişiyor. Orada temel bir veri olmadığı için mecburen insanlar grafikler üzerinden bir yön tahmini yapmaya çalışıyor. Bana göre değil bu yatırım tarzı. Ben şirketlerin KAP'a bildirdiği finansal raporlarını, faaliyet raporlarını okuyup, gerçekten ortak olmak isteyeceğim şirketleri bulmaya çalışıyorum.
Son olarak kitap önerilerine gelirsek özellikle Scala Yayınlarından çıkan borsa kitaplarını takip etmeni öneririm. Scala bu işin en iyilerinden. İlk etapta aşağıdaki dört kitabı okursan güzel bir başlangıç olur senin için. Zaten ilk mesajımda da dediğim gibi bunun sonu yok. Sürekli yeni çıkan her kitabı okuyup ekstra ne öğrenebilirsen avantaj senin için. Borsa'da tek rakibin kendinsin. Ne kadar bilgiye sahip olursan o kadar güçlü olursun.
Peter Lynch-Borsa'da tek başına
Benjamin Graham-Akıllı yatırımcı
Edwin Lefevre-Bir Borsa Spekülatörünün Anıları
Warren Buffett ve Finansal Tabloların Yorumlanması