cüneytarkınreis
Centipat
Binance'e başlamak istiyorum işe yarar dediğiniz videolar falan varsa link atar mısınız? Yardımınız lazım.
Son düzenleyen: Moderatör:
Borsa İstanbul'u tam anlayamadım. Borsaya girmek istiyorum, ancak şu anda bildiğim iki uygulama var: Binance ve Midas. Bunlara girmeden önce bankada bir yatırım hesabı açıp halka arz denemek istiyorum. Aşağıdaki kurslar temel için yeterli olur mu? Ayrıca yüzün üzerinde kitap önerilmiş; benim işime yarayabilecek birkaçtane Türkçe kitap varsa ismini paylaşabilir misin:Binance kripto para borsasıdır. Kripto paraların belli bir yükselme düşme mantığı yok. Genel olarak teknik analizle al-sat yapmaya çalışıyor insanlar ancak tamamen şans işi. Teknik analizin literatürde pek bir yeri yok.
Ancak Borsa İstanbul'a yatırım yapmak istiyorsan temel analiz öğrenmen lazım. Şirket değerlemesi, finansal tabloların okunması, faaliyet raporlarının okunması vb. Tabi öğrenmesi kolay değil. İşin teorisini öğrenmek kolay ama uygulamada herşey çok değişiyor. Bunun için de tecrübe gerekiyor. 9 yıllık Borsa İstanbul yatırımcısıyım. Bu süreçte yüzün üzerinde kitap okudum, bir çok seminere katıldım. Yine de borsaya tam hakim oldum diyemem. Kimse diyemez bunu.
Dediklerini pek anlıyamadım Borsa İstanbul nedir tam olarak, bu kurslar temel için yeterli olur mu yoksa tavsiye verebilir misin?Binance bir kripto para borsası olduğu için borsadan kastın kripto para borsası oluyor sanırım. Kripto paraların riski Borsa İstanbul'a göre daha fazla ve daha kolay manipüle edilebilir yapıya sahip, işin içine daha çok al-sat mantığı ve şans gibi faktörler devreye giriyor. Bu yüzdendir ki analizlemelerin yeri pek olmuyor ve zorlu bir trading gerektirmektedir.
Borsa hakkında hiçbir tecrübe edinmemiş isen öncelik olarak Borsa İstanbul'a bak derim. Kripto para piyasası farklı ve oldukça komplike bir yapıya sahip.
Merhaba öncelikle detaylıca döndüğün için teşekkür ederim, dediğin profesöre baktım fakat çok videosunu bulamadım. ulduklarımda eski o yüzden pek işime yaramaz gibi. Udemy seçme amacım en azından bildiğim borsa diye aratılınca Udemy'de en çok değerlendirmeye sahip kurslardan diye onu seçtim çünkü youtubede hangi kanal doğru yanlış söyler bilemiyorum, dediğin kitapları zamanım olursa okuyacağım tavsiyelerin için teşekkür ederim.Kursların içeriği hakkında birşey diyemem. Hani illa ücretli kurslara yönelmene gerek yok. Temel analizle ilgili olarak youtubeta da bir çok video var sağlam borsacıların anlattığı. Özellikle rahmetli profesörümüz Yaşar Erdinç'in videolarını bulabilirsen, udemy'de alabileceğin eğitimlerin hepsinden daha çok bilgi edinirsin.
Ben teknik analizle hiç yatırım yapmıyorum. Hani teknik analizde kullandığım tek şey hissenin fiyatının zirvesinden ne kadar uzakta olduğu ve hissenin trend yönü. Genel olarak bir arz talep ölçümü yapıyorum sadece. Bunun dışında indikatörlermiş formasyonlarmış hiçbir şekilde önemi yok bunların. Tabi kripto paralarda iş değişiyor. Orada temel bir veri olmadığı için mecburen insanlar grafikler üzerinden bir yön tahmini yapmaya çalışıyor. Bana göre değil bu yatırım tarzı. Ben şirketlerin KAP'a bildirdiği finansal raporlarını, faaliyet raporlarını okuyup, gerçekten ortak olmak isteyeceğim şirketleri bulmaya çalışıyorum.
Son olarak kitap önerilerine gelirsek özellikle Scala Yayınlarından çıkan borsa kitaplarını takip etmeni öneririm. Scala bu işin en iyilerinden. İlk etapta aşağıdaki dört kitabı okursan güzel bir başlangıç olur senin için. Zaten ilk mesajımda da dediğim gibi bunun sonu yok. Sürekli yeni çıkan her kitabı okuyup ekstra ne öğrenebilirsen avantaj senin için. Borsa'da tek rakibin kendinsin. Ne kadar bilgiye sahip olursan o kadar güçlü olursun.
Peter Lynch-Borsa'da tek başına
Benjamin Graham-Akıllı yatırımcı
Edwin Lefevre-Bir Borsa Spekülatörünün Anıları
Warren Buffett ve Finansal Tabloların Yorumlanması
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.