Borsa nasıl yapılır?

torress707

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar borsa nasıl yapılır bilgi almak istiyorum.
100 TL'lik bir hisse aldık diyelim 150 de sattık diyelim sonra ne yapacağız yani farklı hisselere mi yöneleceğiz, düşmesini mi bekleyeceğiz bu süreklilik nasıl devam ediyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
100 TL'lik bir hisse aldık diyelim 150 de sattık diyelim sonra ne yapacağız yani farklı hisselere mi yöneleceğiz, düşmesini mi bekleyeceğiz bu süreklilik nasıl devam ediyor?

Hocam şimdi şöyle örneğin siz gittiniz 5 yıl önce 50 TL'ye Türk hava yolları hissesi aldınız şimdi Türk hava yolları hissesi oldu 200 TL.

200 TL'den satmış oldunuz.

Sonrası size kalmış isterseniz o para ile Apple hissesi alın isterseniz cola hissesi alın.

(Sayılar temsilidir)

Veya da 10-15 yıl bile elinizde tutabilirsiniz o size kalmış bir durum.

Warren buffet mesela 37 yıldır coco cola hissesi alıyor ve elinde tutuyor.

Yani durum sizin maddi imkanınıza bağlı isterseniz satıp o parayı kullanın ya da yıllarca düzenli yatırım yaparak paranızı borsada biriktirin uzun vadede çok iyi işler çıkabiliyor.

Kişinin maddi durumu ve hedeflerine göre değişiklik gösterir. Detaylandırırsanız 5+ yıllık kriptocu olarak yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Hocam şimdi şöyle örneğin siz gittiniz 5 yıl önce 50 TL'ye Türk hava yolları hissesi aldınız şimdi Türk hava yolları hissesi oldu 200 TL.

200 TL'den satmış oldunuz.

Sonrası size kalmış isterseniz o para ile Apple hissesi alın isterseniz cola hissesi alın.

(Sayılar temsilidir)

Veya da 10-15 yıl bile elinizde tutabilirsiniz o size kalmış bir durum.

Warren buffet mesela 37 yıldır coco cola hissesi alıyor ve elinde tutuyor.

Yani durum sizin maddi imkanınıza bağlı isterseniz satıp o parayı kullanın ya da yıllarca düzenli yatırım yaparak paranızı borsada biriktirin uzun vadede çok iyi işler çıkabiliyor.
hocam mesela diyelim 30k yı 50 k yaptık tüm hisseleri sattık düşen hisseleri kovalıyoruz portföyü neye göre ayırıcaz veya diyelim komple hisseleri sattık alacağımızı aldık biraz ara vermek mantıklı olabilir mi alacak hisse bulamazsak falan
Kişinin maddi durumu ve hedeflerine göre değişiklik gösterir. Detaylandırırsanız 5+ yıllık kriptocu olarak yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
hocam 100lük hisseyi satıyoruz diyelim sattıktan sonra da Yükselmeye devam ediyor bazen bu durumda yapacak bişey var mı yoksa farklı bir strateji var mı

Hocam mesela diyelim 30k yı 50 k yaptık tüm hisseleri sattık düşen hisseleri kovalıyoruz portföyü neye göre ayıracağız veya diyelim komple hisseleri sattık alacağımızı aldık biraz ara vermek mantıklı olabilir mi alacak hisse bulamazsak falan.

Hocam 100'lük hisseyi satıyoruz diyelim sattıktan sonra da yükselmeye devam ediyor bazen bu durumda yapacak bir şey var mı yoksa farklı bir strateji var mı?

Hocam bu tarz şeyler için takip etmeniz lazım.

Örneğin 2020 de pandemi olduğunda Türk hava yolları hissesi çok düşmüştü.

Veya da 19 Mart'da Ekrem İmamoğlu hapse girdiğinde borsa bayağı bir düşmüştü.

Bu tarz düşüşler işinize yarar çünkü örneğin pandemide herkes Türk hava yolları hissesi düşüyor diye satarken siz gidip o dönemde alsaydiniz şu an Türk hava yolları bayağı bir yükseldi bu da sizin için iyi bir şey olurdu.

Size tavsiyem borsa hakkında çok fazla bilginiz olmadığı için sürekli yükselişleri veya düşüşleri takip etmek yerine düzenli olarak yatırım yapın bu şekilde iyi işler çıkarmış olursunuz.

Benim de çok bir bilgim yok bende bu işlerde yeniyim bu yüzden her ay düzenli olarak yatırım yapıyorum.

Portföy yönetiminde ise örneğin Türkiye'deki veya Amerika'daki büyük şirketlere bakabilirsiniz onların hisselerini düzenli olarak alırsınız.

Ben bu şekilde ilerliyorum büyük şirketlerden her ay düzenli olarak alıyorum.

Ytd.

Yanlış bir bilgi verirsem de kusura bakmayın bildiklerimi anlatmaya çalıştım.

b
Hocam bu tarz şeyler için takip etmeniz lazım.

Örneğin 2020 de pandemi olduğunda Türk hava yolları hissesi çok düşmüştü.

Veya da 19 Mart'da Ekrem İmamoğlu hapse girdiğinde borsa bayağı bir düşmüştü.

Bu tarz düşüşler işinize yarar çünkü örneğin pandemide herkes Türk hava yolları hissesi düşüyor diye satarken siz gidip o dönemde alsaydiniz şu an Türk hava yolları bayağı bir yükseldi bu da sizin için iyi bir şey olurdu.

Size tavsiyem borsa hakkında çok fazla bilginiz olmadığı için sürekli yükselişleri veya düşüşleri takip etmek yerine düzenli olarak yatırım yapın bu şekilde iyi işler çıkarmış olursunuz.

Benim de çok bir bilgim yok bende bu işlerde yeniyim bu yüzden her ay düzenli olarak yatırım yapıyorum.

Portföy yönetiminde ise örneğin Türkiye'deki veya Amerika'daki büyük şirketlere bakabilirsiniz onların hisselerini düzenli olarak alırsınız.

Ben bu şekilde ilerliyorum büyük şirketlerden her ay düzenli olarak alıyorum.

Ytd.
bende şuan öyle yapıyorum düştükçe ekleme yapıyorum maliyet düşüyor da devamında ne yapacağım bilmiyorum

B

Bende şu an öyle yapıyorum düştükçe ekleme yapıyorum maliyet düşüyor da devamında ne yapacağım bilmiyorum.

Hocam devamı size bağlı para lazım olduğunda satabilirsiniz veya da ihtiyacınız yoksa o paraları uzun vadede biriktirin.

Yani tamamen size bağlı yatırdığınız para yıllar sonra değerlenince o parayı çekip altın da alabilirsiniz veya başka işler de yapabilirsiniz.

Yani tamamen size bağlı o yüzden bende pek bir şey diyemiyorum.

Hocam mesela diyelim 30k yı 50 k yaptık tüm hisseleri sattık düşen hisseleri kovalıyoruz portföyü neye göre ayıracağız veya diyelim komple hisseleri sattık alacağımızı aldık biraz ara vermek mantıklı olabilir mi alacak hisse bulamazsak falan

Hocam 100'lük hisseyi satıyoruz diyelim sattıktan sonra da Yükselmeye devam ediyor bazen bu durumda yapacak bir şey var mı yoksa farklı bir strateji var mı?

Sattıktan sonra yükselmeye devam ediyorsa yapacak bir şey yoktur :D Bu iş her zaman böyledir, satarsınız daha fazla yükselir neden sattım diye pişman olursunuz, bir sonrakinde satmazsınız bu sefer düşer neden satmadım diye yine pişman olursunuz. Bu iş risk yönetimi ve sabır işidir. Sizin öncelikle bunları iyi anlayıp kendinize benimsemeniz gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı