Boş yere sistem yükseltme

Makaleler
80
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Profil Kapağı
1525088093
Elimde Lenovo Legion Y520 GTX 1050 Ti vardı. Sattım 4 bin liraya. i7 4790 ve GTX 1070 aldım. Bir de RAM ve SSD takviyesi yaptım. Mekanik klavye aldım. Eski işlemcim ve ekran kartımı sattığımdan bahsetmiyorum bile. Her neyse bir heyecan her şeyi ULTRA ayarlarda oynayacağım vay canına deyip bi de monitörü yeniledim. 75 Hz 1 ms AOC monitör aldım. Yükledim oyunları Ultrada oynuyorum. Ama grafiklerde Ultrada artık kaplama mı akıcılık vermiyor nedir oyun oynamaktan soğudum. Sistemden gelen fan sesleri de cabası. Windows 10'un verdiği donanım sıkıştırmaları boşta bile donanım kullanması beni tiksindirdi PC platformundan. Sahi benim bir tane PS4 vardı. Bir yığın oyun almışımdır ama inanın bir kere gün boyunca açıp oynamamışımdır öyle duruyor. PS Plus üyeliği gerekiyor online oyunlar için. Bi de FPS oyunlarını beceremiyorum kol ile. Şu an ikilemdeyim ve pişman gibiyim sistemi yükselttiğime. Keşke birikim yapsaydım. Oyunu PS4 ile oynardım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke herkes senin gibi düşünseydi. 3 - 5 oyun için millet o kadar parasına kıyıyor PC alıyor. Günümüz şartlarında maalesef artık oyun için konsollar daha iyi geliyor. PC'nin konsollarla olan yarışı eskidendi. Şimdi Konsol ile eşdeğer bir sistem toplamak için konsol fiyatının 3-4 katına denk bir bütçe gerekiyor. Böyle yapacağına al bir PS4, yanına bütçen yetmediğinde 2. el oyunları al çatır çatır oyna. PC'de 2. el oyun alma gibi bir imkan yok denecek kadar az.

Aslında sende benim gibi oynamaktan sıkıldın sanırım. Küçükken hep paramı oyun salonlarına harcardım. Şimdi bedava veriyorlar yine oynamıyorum. Bir tek God of War gibi değişik konsol oyunları ilgimi çekiyor sadece...

Bence siz genel olarak oyun oynamaktan sıkılmışsınız, olabilir normaldir, yaş geçtikçe kimi insan bayıyor. :) Fan sesi de fan kalitesi ve ayarlarıyla ilgili bir konu. Kaplamaların kötü gelmesi ise tamamen sıkılmışlıktan olsa gerek.

Ben de oyun şevkimin yerine gelmesi için M&B Bannerlord’u bekliyorum ama çıkamadı bir türlü. FPS-Shooter oyunları beni baydığı için MMORPG oyunlara yöneleceğim sanırım.

Gez dolaş bol bol ama tek gez. Sinema , müze , tur gezileri , tarihi mekanları ziyaret et , varsa açık hava konserleri , paraşütle atlama , rafting yapılacak birçok sosyal aktivite var. La bir sürü paran neymin var kalk kalk. Çürüdün mü ne oldu evde ? :)

Gez dolaş bol bol ama tek gez. Sinema , müze , tur gezileri , tarihi mekanları ziyaret et , varsa açık hava konserleri , paraşütle atlama , rafting yapılacak birçok sosyal aktivite var. La bir sürü paran neymin var kalk kalk. Çürüdün mü ne oldu evde ? :)
Bunların hiçbiri şehrimde yok. :)

Yeni topladığınız sistemde bazı dengesizlikler veya yazılımsal sıkıntılar var belli ki. Ama bence asıl nedenlerden biri de görüntü kalitesi tatmin etmeyen TN panel bir monitör almış olmanız. Kaliteli bir IPS panele sahip monitör alsaydınız o "ultra" grafik ayarları cap canlı ve güzel görünürdü. Oyun oynama isteğini arttırırdı. Tabi bu kadar para harcayıp tatmin olmayınca birden bire bir soğuma olmuştur oyunlardan, bilgisayardan falan. Bu doğal.

Yeni topladığınız sistemde bazı dengesizlikler veya yazılımsal sıkıntılar var belli ki. Ama bence asıl nedenlerden biri de görüntü kalitesi tatmin etmeyen TN panel bir monitör almış olmanız. Kaliteli bir IPS panele sahip monitör alsaydınız o "ultra" grafik ayarları cap canlı ve güzel görünürdü. Oyun oynama isteğini arttırırdı. Tabi bu kadar para harcayıp tatmin olmayınca birden bire bir soğuma olmuştur oyunlardan, bilgisayardan falan. Bu doğal.
Aynen hocam onun etkisi var kafama koymuştum IPS alacağım diye sonra ms değeri felan filan kafamı karıştırdı.
Aklıma kolpaçino hapishane sahnesi geldi. Hapishane ağası diyor ya gençler memleket nere o hesap nerede yaşıyorsunuz ?
Hatay/Dörtyol

Aynı durum bende var, biraz az bütçelisi. :p Geçen sene elime 1600 TL geçti. 16 yaşında birisi olduğum için büyük para tabi, az gelebilir ama. Monitör, mekanik klavye ve oyuncu faresi aldım. Hiç de kullanmıyorum. Bu sene de 400 TL geçti hiç kullanmayacağımı bilerek Arctis 3 oyuncu kulaklığı alacağım. Sanırım bu hastalık. Kitapta da aynı durum söz konusu, evi kitap doldurdum ama yarısın okuyamadım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı