Çözüldü Boşta %100 RX 590 GPU Kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TankerNejla

Hectopat
Ekran kartı
Sapphire Radeon™ RX 590 Nitro+
Anakart
MSI B450M Pro M2 V2
İşlemci
Ryzen 5 2600
Normalde hiçbir şey yapmazken ekran kartım 33 watt tüketiyordu, dün bu değerin 66 watt olduğunu gördüm ve GPU kullanımına baktım, GPU kullanımının %100 olduğunu fark ettim. Görev yöneticisinde GPU'yu kullanan bir uygulama görünmüyor ama Radeon Software %100 kullanıldığını söylüyor. Bunun sürücülerden kaynaklanabileceğini düşünerek DDU'yla güvenli modda ekran kartı sürücülerini kaldırdım ve WHQL olan sürücüyü (Adrenalin 21.10.2 Recommended 10/25/2021) kurdum ama sorun çözülmedi.

Screenshot_6.png

Screenshot_7.png

Screenshot_10.png

Son düzenleme:
Çözüm
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Link paylaşmak umarım sorun olmuyordur, burada söylenildiği gibi "AMDRSServ.exe"yi sonlandırarak geçici de olsa sorunu çözebiliyorum artık.
Windows Security'ye neden güvenilmediğini anlamıyorum, bence gayet etkili bir antivirüs ki Windows Security'ye güvenmeyeceğinizi bildiğimden Malwarebytes ile de tarama yaptım, sanırım o da yeterli gelmedi size. Ve sorunu olan herkese format önermekten de vazgeçin artık.

AMD Software: Adrenalin Edition 22.11.2 ile sorun tamamen çözüldü.
1670409248309.png
Bildiğim kadarıyla mining virüsü varsa Görev Yöneticisi açıldığında fark edilmemek için duruyor. Görev Yöneticisi'ni açtığınızda Radeon Software üzerinde kullanım değerleri düşüyorsa mining virüsü olma ihtimali bir hayli yüksek.

Bildiğim kadarıyla mining virüsü varsa Görev Yöneticisi açıldığında fark edilmemek için duruyor. Görev Yöneticisi'ni açtığınızda Radeon Software üzerinde kullanım değerleri düşüyorsa mining virüsü olma ihtimali bir hayli yüksek.
Görev yöneticisini açtığımda kullanım düşmüyor.
Fikri ya da önerisi olan yok mu?
İnternet bağlantısını kesince miner virüsü varsa, ben virüs olduğunu düşünmüyorum, GPU kullanımının düşmesi gerekiyor mu bilmiyorum ama düşmüyor.

Son düzenleme:
Yaklaşık 3 senedir kullanıyorum, daha önce bu sorun yoktu. Sorunu fark edeli 2 gün oluyor.
Malwarebytes'la da tarattım bir şey bulamadı.
Aklıma deneyecek hiçbir şey gelmiyor, ne yapacağımı bilmiyorum. Yardım eder misiniz?
Bilgisayarı yeniden başlattım şimdilik düzeldi ama tekrar aynı sorunla karşılaşacağımı biliyorum çünkü dün de öyle oldu.

Screenshot_11.png

Son düzenleme:
2 Ayrı antivirüs programıyla tarama yaptım ikisi de bir şey bulamadı.
Red Dead Redemption 2'ye girip çıktıktan sonra mı oluyor diye merak ettim ve denedim, oyuna girip çıktıktan sonra GPU kullanımı %100'de takılı kalıyor. Bunu nasıl düzelteceğim hakkında bir fikriniz var mı peki?

2 Ayrı antivirüs programıyla tarama yaptım ikisi de bir şey bulamadı.
Red Dead Redemption 2'ye girip çıktıktan sonra mı oluyor diye merak ettim ve denedim, oyuna girip çıktıktan sonra GPU kullanımı %100'de takılı kalıyor. Bunu nasıl düzelteceğim hakkında bir fikriniz var mı peki?

İnternette araştırdım en temiz 2 çözüm var

1 - imkanınız varsa başka bir bilgisayara ekran kartını montajlayıp deneyin.
2 - tertemiz bir format

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı