Çözüldü Boşta çok ısınan i7-7500u işlemciye UV yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DrOetker

Kilopat
Yer
Bursa
Günlük işler için kullandığım bir Casper Nirvana laptop var elimde. Macun yenileme ve temizlik işlemleri yapılmasına rağmen çok ısınıyor. Güç seçeneklerinden işlemciyi %70'e kısıtladım ancak hala boşta tarayıcıda bilgisayar çok ısınıyor. Undervolt mümkün müdür ve bu modelde gözle görülür fayda sağlar mı acaba? @erengore

Dosya Ekleri

• 1232.png
    1232.png
    104,4 KB · Görüntüleme: 120
Çözüm
Şu an şu şekilde ayarladım herhangi bir takılma hata almadım henüz hocam.

Hepsini yaptım dediklerinizin hocam. Şu an takılma donma vs. yok.
Ekranın sağ en alt köşede 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın. Undervolt işlemi bitti.

Hocam testlerinizi yapın. Sıcaklıklar nasıl bir bakın bakalım. Memnun olmamanız durumunda farklı şeyler deneriz.

Hatta şunları da yapın şimdi biraz olsun yararı olur.
İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -60 Offset Voltage ayarlayın. Apply'a basın.
System Agent'e -40 Offset Voltage uygulayın. Apply'a basın.
Şu an şu şekilde ayarladım herhangi bir takılma hata almadım henüz hocam.

Hepsini yaptım dediklerinizin hocam. Şu an takılma donma vs. yok. Bir ara 90 derecelere çıktı. Şu an 52 derece.
Hocam aniden sebepsiz yere mi 90 dereceye çıkıyor?

Biraz bu sıcaklık artışını açıklar mısınız?
Çok teşekkür ederim hocam, bu şekilde devam edeyim. Sıkıntı olursa ulaşırım size. Çözüm olarak işaretleyemiyor muyum acaba cevabınızı?
Raporlayabilirsiniz Çözüm olarak dilerseniz.

ThrottleStop Ana Ekranından Turn On butonuna tıklayın. Ardından Save'e tıklayın.

Artık bilgisayarı her açtığınızda ThrottleStop'u çalıştırmanız yeterli. Otomatik ayarları uygulayacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı