Boşta kalan PSU kabloları ile ne yapılması lazım?

Hocam önceki PSU kabloları nereden çıktıysa aynılarını oralara taktım. İşlemci kablosu tam olarak nereye takılıyor?

Dört pinli bir kablo takılı onu diyor olabilir misiniz?

Hocam PSU'yu çalıştırdım. LED'i falan yanıyor fan dönüyor sıkıntı yok. Param Güvende'den onaylamadan önce PSU için yapmam gereken bir şey var mı? Test amaçlı.

Prime 95 ile test yapın.
 
CPU güç beslemesi anakartın sol üstünde olur genelde, oraya takacaksın. Sende 4 ya da 8 pin olabilir, 4 pinse 8 pin olan kabloyu ellerinle ayırıp (çıkıyor zaten) 4+4 haline getireceksin ve 4 pin kablolardan birini o sol üstteki yuvaya takacaksın. O yuva CPU'ya yakın olur, bunları yaptıktan sonra çalıştır. Adam ledli fanı zaten güç kaynağının PCB'sine lehimlemiştir ya da PCB'deki yuvaya bağlamıştır, senin bir şey yapmana gerek yok. Boştaki kabloları kelepçeyle sık yeter.

Eki Görüntüle 1435333
Hocam şöyle bir sıkıntı farkettim işlemci ve psu fanı çalışıyor ama paneldeki fan çalışmıyor?

Hocam şöyle bir sıkıntı farkettim işlemci ve psu fanı çalışıyor ama paneldeki fan çalışmıyor?
Hocam elimle ittirdim biraz öyle çalışmaya başladı neden?
 
Ben kesip atmıştımi. Kullanılmıyorsa gerek de yoktur. Gerek yoksa da orada da işi yok. Daha rahat ve ferahlık için kesin veya kestirin.

Prime 95 ile test yapın.

Arkadaşlar Aerocool VX Plus 500W LED'li PSU taktım. Elimde bu kablolar kaldı. Ne yapmalıyım? Önceki takılı PSU'nun kablolarını nereden çıkarttıysam bunda da uygun olanı yerlerine taktım. Sistemde ekran kartı yok. Muhtemelen biri LED kablosu tahminimce. Bu kabloları ne yapmalıyım?

Yukarıda arkadaşın dediği gibi sakın yapmayın Molex kablo ile ileride fan bağlarsınız SATA kablosu ile HDD SSD takabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı