Boşta RAM kullanımı yüksek mi?

Felty

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bilgisayarım 16 GB RAM'e sahip ancak kullanımları bu şekilde ve bence daha az olmalı (işletim sistemi Win11). Ayrıca belirli programlarda ve oyunlarda daha fazla FPS alabileceğimi düşündüğüm halde alamıyorum. İşlemcim i5-13500H ve ekran kartım da RTX 4050. Değerler nasıl sizce veya yapmam gereken bir şey var mı? (Laptop kullanıyorum ve 7 ay önce aldım.)

1.png
2.png

Kullanım normal fps içinde eğer sürekli bir kullanım var ise toz temizliyebilirsin harici dahada açmanız lazım oyun değerler vs.

Windows kullandigin icin Windows stabilite acisindan fazladan RAM kullanir. Eger RAM kullanimin cok artarsa o fazla kullandigi RAM'den vermeye baslar. Performans acisindan bu cok olumlu.

Ben bundan hic hoslanmadigim, 8 GB RAM'imin bosta 4 GB kullanildigini gormek canimi siktigi ha bir de ozgurluk sevdigim icin Arch Linux kullaniyorum. Bosta 700 MB, Feign tarzi oyunlar oynasam bile Fan hic donmuyor. Windows'ta olsaydim hem Bilgisayar isinacak hem sarj cok hizli bitecek hem de Fan calisacakti. Seni cok seviyorum Acik-kaynak.

Merhaba, bilgisayarım 16 GB RAM'e sahip ancak kullanımları bu şekilde ve bence daha az olmalı (işletim sistemi Windows 11). Ayrıca belirli programlarda ve oyunlarda daha fazla FPS alabileceğimi düşündüğüm halde alamıyorum. İşlemcim i5-13500H ve ekran kartım da RTX 4050. değerler nasıl sizce veya yapmam gereken bir şey var mı? (laptop kullanıyorum ve 7 ay önce aldım.)

Eki Görüntüle 2549449Eki Görüntüle 2549451

Windows 11 çok RAM kullanıyor bende 11 kullanıyordum 10na düşürdüm bazı oyunlarda bellek hatası bile alıyordum boşta 2.8 3.2 kullanıyor şu an arkada TikTok 3 sekme açık 4.5 GB kullanıyor.

Ne kadar RAM varsa o kadar çok kullanır gibi bir olay var. 32 belki de 64GB RAM'e kadar bu olay doğru. 64 sonrası tartışılır. Yani ne kadar RAM varsa o kadar fazla kullanılır.

Kısaca değerleriniz normal. Zaten görüyorsunuz görev yöneticisinde anormal bir şeyin olmadığını :)

RAM kullanımınız gayet iyi normal W11 RAM kullanım sınırında. Hızları 3200 yazıyor tam verimi bu ise şu ana en iyi halini kullanıyorsunuz eğer RAM hızınız artyıorsa BIOS kısmından XMP açarsanız nihai hızını kullanır ama genelde laptoplar zaten yüksek ayarlarda alıcıya verilir.

Hocam Öncelikle Merhaba Windows 11 Ram Kullanımı Maalesef Fazla Özellikle Laptoptaysanız Bu Daha Sıkıntılı Bir Durum Ram Kullanımını Düşürmek İstiyorsanız Arama kısmına MSConfig yazın. O kısımda hizmetler sekmesine geçip "tüm Microsoft hizmetlerini gizle" kutucuğunu işaretleyip kalanlara bir göz at, gereksiz gördüklerini devre dışı bırak ve ayrıca "başlatma" sekmesine de gidip oradaki mavi butona bas, Görev Yöneticisi açılmasılı lazım, orada da gereksiz gördüklerini devre dışı bırak. Belki RAM açısından bir etkisi olur.

Dosya Ekleri

• 1643644872739.png
    1643644872739.png
    30,4 KB · Görüntüleme: 19
Hocam normal bende bu yüzden Windows 10 dönüp anti virüs kullanacağım paralı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı