Boşta yüksek RAM kullanımı

Makaleler
12
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi forumlar arkadaşlar. İzmir'den eve döndüm ve kardeşim bilgisayara bir dünya eklenti kurmuş. Bilgisayar boşta 6 GB RAM kullanıyordu. KİS'i devre dışı bırakmış. Ben KİS'i devreye sokup Malware yazılımı ile temiz bir tarama yaptım ve bütün eklentileri, virüsleri bilgisayardan sildim. Windows'u en son sürümüne update ettim. RAM kullanımı 6 GB'den 2.5 GB'ye düştü. İlk açıldığında 1.1 GB kullanan Windows, 10 saniye sonra direk 2.5 GB RAM kullanmaya başlıyor. Yaptığım işlemler:
  • KİS ile tarama.
  • CC ile temizlik.
  • Regedit'den bulaşan eklentileri kaldırma.
  • Malwarebytes ile derin tarama.
  • MSCONFIG'den "Tüm Windows hizmetlerini gizle" dedim ve Tümünü devre dışı bırak dedim.
Şu şekilde göstereyim:

Daha önceden dikkatimi çekmedi hiç bellek kullanımı. 16 GB olduğu için mi bu kadar fazla kullanıyor acaba? Dizüstümde 6 GB RAM var ve boşta 1.6 kullanıyor. Fikirlerinizi alayım dedim.
İyi forumlar.

Boşta 1.6 normal gibi duruyor. Fakat görev yöneticisinin işlemci bölümünde gereksiz uygulamalar açık olabilir.
Bir program önerebilirim: ComboFix

Çalıştırdan msconfig'e bir gir başlatma kısmından indirilen uygulamaların ismini bul devre dışı bırak veya sistem geri yükleme yapabilirsin.

Sistemin boşta fazla ram kullanımı herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Windows bellek miktarınıza göre kullanıyor. Sizde 16 GB ram olduğuna göre bu rakam gayet normal.

Sistem geri yükleme yaptım. Yukarıda belirtmemişim. Sorun düzelmeyince tekrar update yaptım. Başlangıç ekranında KİS hariç bütün uygulamalar kapalı.

Sistemin boşta fazla ram kullanımı herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Windows bellek miktarınıza göre kullanıyor. Sizde 16 GB ram olduğuna göre bu rakam gayet normal.
Bende öyle tahmin ediyorum. Daha önce hiç dikkat etmedim bu duruma. Bir kaç kişi daha aynı şeyi söylerse konuyu kapatacağım. Teşekkürler.

Öncelikle ismini hiç duymadığın işlemleri bul. Win7 de windows'un veya kullanıcının kullandığı işlemleri gösteriyordu. Windows 8 te windows'un kullandığı işlemlerin dışındaki işlemleri teker teker internetten araştır ve kaynağını bul. ComboFix programını denemeni tavsiye ederim. 20 dakikada gereksiz ne varsa süpürür.
@25930 arkadaşın dediği büyük ihtimalle doğru. İçinde kuşku kalmaması için bunları yapabilirsin.

İşlemler panosuna teker teker baktım hocam. Adını bilmediğim hiç bir hizmet yok. Ayrıca ComboFix'i PC'ye kurduğum zaman KİS virüs uyarısında bulunuyor. Pek güvenemedim açıkcası.
ComboFix programını ben kullandım fakat şüpheleniyorsan kurma. Başka sorunlar çıkabilir.

BilgeAdam'da yazılım bölümü hocama sordum şimdi bu durumu. Şöyle dedi:
"Windows, 16 GB gibi bir bellek alanı görürse rahat çalışmak için 2.5-3 GB gibi bellek alanı ayırır kendine. Sen Render alırken 16 GB belleği kullanmaya başladığında bırakır kullandığı 2.5 GB belleği" dedi. Sanırım bir sorun yok. @Ali Güngör hocam ne düşünür bu durum hakkında?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…