Boştaki alan adını alamama sorunu

Şükrü Özmen

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Acil Tıp Teknisyenliği bölümü okuyor [LİSE]
Dükkanımız için web sitesi alan adı satın alacaktım fakat “daha önce kayıt edilmiş!” diyor ama o alan adını internete yazıp girdiğimde ise “Bu siteye ulaşılamıyor” diyor. Yani bunun açıklamasını yapabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dükkanımız için web sitesi alan adı satın alacaktım fakat “daha önce kayıt edilmiş!” diyor ama o alan adını internete yazıp girdiğimde ise “Bu siteye ulaşılamıyor” diyor. Yani bunun açıklamasını yapabilecek var mı?
@Asım Demir 'in dediği yöntem ile deneyip Whois bilgilerini görebilirsiniz.
Buna ek olarak istediğiniz açıklama ise; Alınmış bir alan adı Browserda açılmıyor ise, bunun sebebi o alan adı alınmış fakat herhangi bir yerde hosting (ev sahipliği) yapılmamış demektir.

Şükrü Bey, Sayın @Asım Demir size bir link vermiş zaten, ona tıklayıp domaini arattınızmı? Aratırsanız tescil edildiyse eğer tescil tarihini, nezaman sonlanacağını, kime ait olduğunu göreceksiniz. Bu arada alan kişi register bilgilerini gizleyebilirde, ozaman sadece alındığını görürsünüz, kişi bilgilerini göremezsiniz. Örnek olarak size technopat.net in whois bilgilerini ekledim.
whois.jpg

Şükrü Bey, Sayın @Asım Demir size bir link vermiş zaten, ona tıklayıp domaini arattınızmı? Aratırsanız tescil edildiyse eğer tescil tarihini, nezaman sonlanacağını, kime ait olduğunu göreceksiniz. Bu arada alan kişi register bilgilerini gizleyebilirde, ozaman sadece alındığını görürsünüz, kişi bilgilerini göremezsiniz. Örnek olarak size technopat.net in whois bilgilerini ekledim. Eki Görüntüle 264289
Şimdi anladım çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı