Boşuna mı okuyoruz?

İyi bir üniversite okumuş ve kendini doldurmuş bir kişi ne bu ülkede ne de başka ülkelerde boşa çıkmaz.

Yayıncılık dediğin şeyin de bir profesyonelliği var bence, bir zorluğu var. Yayıncıları takip etmiyorum, işin arka planını da bilmiyorum ama göründüğü kadar kolay olduğunu da sanmam.

Ki, yarın ne olacağı belli değil. Yayıncılıktan kaç sene para kazanacağın da belli değil.

Kişiden kişiye göre değişir. Benim derslerim kötüydü. Zaten üniversite okumadım okusaydım ne olacaktım orasıda meçhul. Şu an kendi işimin patronuyum. Ekstra olarak YouTube ile uğraşıyorum. Bence her ne yaparsan yap bir kısımda internetten para kazan.

Derslerin kötüyse zaten okumak gerektirmeyen bir meslek seçiyorsun okulda iyiysen okumak gerektiren bir meslek seçiyorsun.

Burada yazdıklarını düşünen binlerce kişi var ama sadece 10-15 kişi başarılı olabiliyor. Böyle riskli bir şey için eğitimini bırakmak saçma bence.

Galericilerin çoğu okuma yazma bilmiyor ama bizden zenginler.

Bence biraz bilginiz, çok az bir de sermayeniz var ise bir firma ile bile çok yüksek tutarlarda para kazanabilirsiniz. Ancak bu işi çok bilgili olduğunuz konularda yaparsanız. Mesela bilgisayarcıysanız ve asansör firması açıyorsanız o asansör 2 güne patlar.

Derslerin kötüyse zaten okumak gerektirmeyen bir meslek seçiyorsun okulda iyiysen okumak gerektiren bir meslek seçiyorsun.

Sence bu ülkede isteyen istediği mesleği seçebiliyor mu? Ortalık işsiz kaynıyor asgari maaşın altına, karın tokluğuna çalışanlar var. Korktuğum kısım da bu zaten. Babam işsiz kalmak üzere. Benim de derslerim kötü. Ee babam işsiz kaldığında istediği mesleği seçebilecek mi? İşçi olmaya devam edecek.

Hayır. Okuyup çalışır isen karşılığını alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…