Boşuna mı okuyoruz?

Sigorta yok, emeklilik yok diye biliyorum. Daha bir kaç gün önce Elraenn'in annesinin telefon numarasını satıyordu birisi internette. İşleri cidden zor. 15 yaşında ergen kitlenin tek gördüğü "adam oyun oynuyor para kazanıyor moruq" olduğundan...
Aslında gerçekten öyle elraenn anı anlatıyor karşılığında aylık 300-400 k TL kazanıyor.
Yayıncı ve YouTuber'lar bu işten ciddi paralar kazanıyorlar ama emin olun çoğunun meslek hayatı bundan ibaret değil. Yarın bir gün Twitch veya YouTube kapanırsa bu adamlar ne yapacak?
Ama full time yayıncılar zaten 2 yılda babalarımızın hayat birikiminden fazla kazanıyor.

Aslında gerçekten öyle, Elraenn anı anlatıyor karşılığında aylık 300-400K TL kazanıyor.
Bill Gates onu bile yapmıyor, milyar dolarlar kazanıyor. Bu nasıl peki? Bill Amca Harvard mezunu.

Çıkıp da yayıncılık sektörünün en başarılı ismini görüyorsun. Kaç yayıncı Elraenn gibi kazanıyor? 5? 10? Ben sana bu kadar milyarder üniversite mezunu sayarım.

Bill Gates onu bile yapmıyor, milyar dolarlar kazanıyor. Bu nasıl peki? Bill Amca Harvard mezunu.

Çıkıp da yayıncılık sektörünün en başarılı ismini görüyorsun. Kaç yayıncı Elraenn gibi kazanıyor? 5? 10? Ben sana bu kadar milyarder üniversite mezunu sayarım.

Okumayan milyarderler de var. 🥰😁

Hayır, verdiğin yayıncılık örneğinden gidelim, yayıncı olmak kolay: Mikrofon al, kamera al ve hesap aç, işte yayıncı oldun. Ama yayıncı olarak tutunabilmek için de insanları eğlendire bilmen lazım.

Sesin iyidir, okumadan şarkıcı olabilirsin. Bunun en basit örneği; Çağatay Akman (Liseden atıldı.).
Ancak bu da kolay değildir, ün sahibi olman çok zor olur.

Kısacası eğitim sistemine vs. yakınarak hiçbir yere gelemezsin, katlanacaksın ve çalışacaksın. "Neden böyle oldu, neden şöyle oldu?" dersen hiçbir yere varamazsın. Yani eğitim sisteminin kötü olması boşa okuduğunu düşünerek çalışmaman gerektiğini göstermez.

Harvard terk diyecektin galiba. Benim bildiğim okulu bıraktı.

Sadece konu başlığına yorum yapacağım. Boşuna okuyoruz, okul zamanımızı çalıyor sadece, geleceğime etki etmeyeceğini bilsem kesinlikle okula gitmezdim ama öyle bir sistem yapmışlar ki ne yapsam zararlıyım. Allah sonumuzu hayretsin. Milli eğitimin istediği nefes almadan ders çalışan öğrenciler. Şimdi bu yazıma da yorum yapanlar olur. Eleştirilere açığım, kırılmam ama saygı seviyesini aşmayalım. 😁

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı