Botnet nasıl anlaşılır?

Genelde spesifik bir yol sunulması önerilmez, zira arka plandaki bir güncelleme servisiyle de karıştırılabilir. Ancak genel olarak sistem boşta iken (boşta olduğundan emin iken) giden istekler fazlaysa ve özellikle çoklu bağlantı sağlanıyorsa şüphelenilebilir. Ancak hiçbir zaman kesin sonuç vermeyeceğini unutmayın.

Manuel analiz için genelde arkadaşın da dediği gibi Wireshark kullanılabilir. Deneyimsiz iseniz boşuna uğraşmayın ancak aşağıdaki makale yardımcı olacaktır.

Bunun haricinde sistem izleyicisine sahip herhangi bir antivirüs yazılımı yeterli olacaktır. Veri tabanı eşleşmese bile anormal veri trafiğini tespit edecektir. Kullanacağınız Python kodlarının da bu tip zararlı bir eylem gerçekleştirmek için olması gerekenden fazla kütüphane kullanması gerektiğini düşünüyorum, özellikle IDE dışına çıkmak istiyorsa.

BitDefender Home scanner mevcut ev ağındaki cihazları ve anormal bağlantılarını tespit edebilir.

Bu çözümler yeterli gelecektir. Ancak botnet olup olmadığını anlamanın kolay yolları da var, genelde saldırı mekanizması birkaç farklı sunucuyu hedef alır. Bu da firewall tarafından engellenme durumlarını ortaya çıkartır. Cloudflare, Amazon AWS servisleri ve benzeri servislere erişebiliyorsanız en azından yaygın amaçlı bir botnet olmadığı varsayımını yapabiliriz. Emin olmak için üstteki adımların gerekli olduğunu belirteyim.

Şu konumda Python kodlarında virüs veya botnet oldugu nasıl anlaşılır? VirusTotal paylaştım GitHub'da kodlarını bulduğum Python dosyasini exe yapip VirusTotal'e attim IP'ler falan cikti korktum ondan :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı