Bilgisayarda botnet olduğu nasıl anlaşılır?

Talhas_z5z

Hectopat
Yer
Mardin
Daha fazla  
Bilgisayarda botnet olduğu nasıl anlaşılır, antivirüsler algılar mı? Son zamanlarda McAfee oturumu kendi kendine 1 2 haftada bir kapanıyor tekrar açmam gerekiyor, çoğu siteye girerken Cloudflare insan olduğumun doğrulamasını istiyor, genelde ağ trafiğinde şüpheli bir şey varsa istiyor diye biliyordum, en son Epic Games hesabımın dili değişmiş diye konu açmıştım, bağlantısı olabilir mi? Sebebi botnet virüsü olması mıdır?

güçlü yazılıma
Ne olursa olsun güçlü güvenlik yazılımı gerekir. Elbette burada seçim sizin kararınız ama virüsler zaman geçtikte daha da gelişiyor, artık virüs bulaşması için dosya indirmek şart değil. O yüzden kaliteli av yazılımı kullanılması daha doğru.

Hocam çok rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın ben McAfee'yi sildiğim sırada ESET'i indirene kadar bilgisayar güvenliksiz kalır ESET indikten sonra kapatsam olur mu?
O kadar kısa bir zaman aralığında virüs bulaşacağını hiç zannetmiyorum.

Ne olursa olsun güçlü güvenlik yazılımı gerekir. Elbette burada seçim sizin kararınız ama virüsler zaman geçtikte daha da gelişiyor, artık virüs bulaşması için dosya indirmek şart değil. O yüzden kaliteli av yazılımı kullanılması daha doğru.

Hocam sanırım siz güvenlik konusunda profesyonelsiniz size sorayım dedim her zaman karşıma çıkmıyor sonuçta bu işlerden anlayanlar. McAfee çoğu sitelerden tam puan veya tam puana yakın puanlar alıyor ve çokça ödülü var buna rağmen herkes eleştiriyor ve beğenen yok sebebi nedir?
ESET bayağı kaliteli yazılımmış.

Hocam sanırım siz güvenlik konusunda profesyonelsiniz size sorayım dedim her zaman karşıma çıkmıyor sonuçta bu işlerden anlayanlar. McAfee çoğu sitelerden tam puan veya tam puana yakın puanlar alıyor ve çokça ödülü var buna rağmen herkes eleştiriyor ve beğenen yok sebebi nedir?
ESET bayağı kaliteli yazılımmış.
Stabil çalışmıyor genelde ve koruma kapsamı dar. Yüksek skor almasına aldanmayın, yanlış pozitif oranı yüksek olduğu için yüzdesel olarak iyi sonuç almış gibi görünüyor. Gerçekte öyle bir durum söz konusu değil.

Stabil çalışmıyor genelde ve koruma kapsamı dar. Yüksek skor almasına aldanmayın, yanlış pozitif oranı yüksek olduğu için yüzdesel olarak iyi sonuç almış gibi görünüyor. Gerçekte öyle bir durum söz konusu değil.

Teşekkürler hocam ESET'te hangi taramayı yapmam gerek şu an başlangıç taraması yapıyor o yeterli olacak mı?

Bir de ne kadar sürecek tarama?

Başlangıç taraması bittikten sonra bilgisayar taramasını çalıştırın. Bir de ESET bir müddet sistemde yüklü bulunsun. Ağ tehdidi saptayabilir her an.

Çok fazla dosyaya açılamıyor hatası verdi normal midir?

Başlangıç taraması bittikten sonra bilgisayar taramasını çalıştırın. Bir de ESET bir müddet sistemde yüklü bulunsun. Ağ tehdidi saptayabilir her an.

Başlangıç taraması bitti 700.000 küsur dosya taradı bir tehdit bulmadı tekrar taramaya gerek var mı 30 günlük deneme sürümü sürecinden ESET kullanmayı düşünüyorum.

Hatta silebilirim tarama bitti zaten bir tehdit yok gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Çok fazla dosyaya açılamıyor hatası verdi normal midir?

Başlangıç taraması bitti 700.000 küsur dosya taradı bir tehdit bulmadı tekrar taramaya gerek var mı 30 günlük deneme sürümü sürecinden ESET kullanmayı düşünüyorum.

Hatta silebilirim tarama bitti zaten bir tehdit yok gibi gözüküyor.
Sizin kararınız. Ben Kullanmanızı tavsiye ederim

Sizin kararınız. Ben kullanmanızı tavsiye ederim.

Olmadı bilgisayardakini siler telefonda kullanırım en azından 30 günlük deneme boşa gitmez zaten şimdi bir tarama daha yapıyorum, eğer bir şey yoksa sıkıntı olmayacaktır. Öyle crack veya riskli şeylerle uğraşan biri değilim. McAfee güvenlik duvarı gerçek zamanlı tarama yeterli olacaktır öyle şaşaalı özelliklere ihtiyacım yok.

Diğer taramada bitti herhangi bir virüs yok ağ denetçisinden de yabancı bir şey var mı diye baktım her şey olması gerektiği gibi.

İndirdiğime pişman oldum bu nasıl yazılım silinmiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı