Box mu yoksa Kick box mu?

Herkes farklı şey söylüyor ve herkes haklı birisinin dediğine göre yumruğuma çok güvenemiyorum kollarım zayıf fakat fiziksel ve bacaklarım gayet iyi, diğerinin dediğide doğru emanetsiz gezmiyorlar karmada olabilir. Muay tahi yede hak veriyorum dirsek te kullanıyorlar ve bedende sağlam ve acı hissiyatı olmayan dirsek. Hangisi olsa kararsızım.

Ekleme yapayım sadece teke tek değil 1V2 veya 1V3 fazlası da olabilir kendimi 3 4 kişiye karşıda savunmak istiyorum.

Herkes farklı şey söylüyor ve herkes haklı birisinin dediğine göre yumruğuma çok güvenemiyorum kollarım zayıf fakat fiziksel ve bacaklarım gayet iyi, diğerinin dediğide doğru emanetsiz gezmiyorlar karmada olabilir. Muay tahi yede hak veriyorum dirsek te kullanıyorlar ve bedende sağlam ve acı hissiyatı olmayan dirsek. Hangisi olsa kararsızım.
Yumruğunuza güvenmiyorsanız boksu boşverin derim. Ya kickboks ya da muay thai bence ilk olarak kickboks olarak başlayın direkt muay thaiden başlamak zor olabilir.

Hocam siz olaya teke tekte kim alır gibisinden bakıyosunuz gibi geldi. Teke tek kavgada Muay Thai kickboxtan, kickbox boxtan daha iyi.
Hayır, o şekilde bakmıyorum. Sokakta karşındaki kişiye tekme atsan, adrenalinden dolayı o attığın low kick'i ya da middle kick hissetmeyecek. Atsan bile yeterince hızın yoksa o tekmeyi tutacaktır. Bunların hiçbiri olmadı diyelim fakat yine bir sebep daha çıkıyor. O an giydiğin ayakkabı ya da zemin sıkıntılı olursa yine pek bir işe yaramaz ve okul zeminleri kaygan olur. Fakat en azından Muay Thai'de kavrama, dirsek ve dizini kullanıp klasik okul kavgasından diz ve dirsek kullanmasını bileceğinden daha rahat karşılık verebilir.

Hayır, o şekilde bakmıyorum. Sokakta karşındaki kişiye tekme atsan, adrenalinden dolayı o attığın Low Kick'i ya da middle Kick hissetmeyecek. Atsan bile yeterince hızın yoksa o tekmeyi tutacaktır. Bunların hiçbiri olmadı diyelim fakat yine bir sebep daha çıkıyor. O an giydiğin ayakkabı ya da zemin sıkıntılı olursa yine pek bir işe yaramaz ve okul zeminleri kaygan olur. Fakat en azından Muay Thai'de kavrama, dirsek ve dizini kullanıp klasik okul kavgasından diz ve dirsek kullanmasını bileceğinden daha rahat karşılık verebilir.

Yanlış düşündüğünüz birkaç şey var. Adrenalin düşündüğünüz kadar acıyı kesen bir şey değil. Acı hissini gerçekten aşırı fazla düşürüyor ama güçlü bir kickboxçunun atacağı bir lowkick sokaktaki herhangi bir insanı 1 hafta yürüyemeyecek hale getirir. İstediği kadar adrenalin olsun quadriceps tendonuna ciddi hasar veriyor lowkick. Adrenalin falan kurtarmaz. He adrenalinin lowkicki hissettirmeyeceğini düşünüyorsanız dirsek darbelerini de hissetmez karşınızdaki kişi. Dirsek knockout gücü yumruk kadar olan bir şey değil. Güzel kanatıyor orası ayrı tabii. Bu arada hayatımda kickbox yapmadım ama benim atacağım lowkicki bile dövüş sporu yapmayan biri tutamaz. Kickboksçu birinin tekmesini tutabileceğini düşünmeniz saçma biraz.

2,5 Yıllık lisanslı boks yapıyorum. Kesinlikle boks. Ben kickboks maçlarını izliyorum, sporcular yumruk bile atamıyorlar. Bir kroşe atıyor sağdan, soldan kendisini vuruyor. Önce(sadece yumruk ve ayakları hedef aldığı için) boks, yumrukların iyi seviyeye gelince ayak vuruşları için kickboksa geçersin. Ancak yumruk ve kombinasyonları uzun vadede öğrenilen bir şey olduğu için sanki tek seçim hakkın varmış gibi oluyor.

Kısacası uzun vadede de olsa boks tercihimdir. Yine olsa, yine boksu seçerim.

Yanlış düşündüğünüz birkaç şey var. Adrenalin düşündüğünüz kadar acıyı kesen bir şey değil. Acı hissini gerçekten aşırı fazla düşürüyor ama güçlü bir kickboxçunun atacağı bir lowkick sokaktaki herhangi bir insanı 1 hafta yürüyemeyecek hale getirir. İstediği kadar adrenalin olsun quadriceps tendonuna ciddi hasar veriyor lowkick. Adrenalin falan kurtarmaz. He adrenalinin lowkicki hissettirmeyeceğini düşünüyorsanız dirsek darbelerini de hissetmez karşınızdaki kişi. Dirsek knockout gücü yumruk kadar olan bir şey değil. Güzel kanatıyor orası ayrı tabii. Bu arada hayatımda kickbox yapmadım ama benim atacağım lowkicki bile dövüş sporu yapmayan biri tutamaz. Kickboksçu birinin tekmesini tutabileceğini düşünmeniz saçma biraz.
Adam zaten %99 ihtimalle koşarak yumruk sallayarak gelecek ve zamanlama yanlış ayarlanırsa tekmeyi atamadan adam gelip üstüne çullanıp dengeyi bozacak, bence bu alınabilecek bir risk değil. Kişi spor yapsın ya da yapmasın fakat middle kick tutmak kolay bir şey. Dediğim gibi, eğer senelerini bu spora gömmediysen adam o tekmeyi refleks olarak zaten tutacaktır. Kısacası Tekme risk ve profesyonel bir iştir, sokak gibi güreş ve boğuşmanın ağırlıklı olduğu bir yerde alınabilecek bir risk değil.
Ek olarak Dirsekle knock out etsin falan demiyorum. Yakın boğuşmaya girdiğinde tekme mi atmaya çalışsın ya da yumruk mu sallamaya mı çalışsın hâlâ? 2 seçeneği var ya zemine düşecek ya da zemine düşmeden önce karşısına verebileceği en büyük zararı verecek. En azından dirsekle iyi bir hasar verme olasılığı artar ve kavgayı ayırdıklarında döven kişi bu oldu diye anınır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı