Boy en kolay ve doğru nereden ölçülür?

• Konuyu başlatan mou
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 64

mou

Centipat
Daha fazla  
Şu an boyumu tam bilmiyorum. Ölçtüğümde 1,69 oluyor ama 1,75 olan arkadaşlarımla aynı boydayım. Bu yüzden kafam karışıyor. En kolay ve doğru nasıl ölçebilirim?

Şu an boyumu tam bilmiyorum. Ölçtüğümde 1,69 oluyor ama 1,75 olan arkadaşlarımla aynı boydayım. Bu yüzden kafam karışıyor. En kolay ve doğru nasıl ölçebilirim?
Eczaneden ölçtürebilirsiniz biraz saçma oldu fakat sizden uzun birisine ölçtürebilirsiniz duvara yaslanarak daha iyi ölçer.

Çıplak ayak duvara yaslanın başınızın üstüne (ortasına denk gelecek şekilde) kitap yerleştirin,ardından çekilin bu sırada kitabı sabit tutun tabi kalemle çizin.Ardından metre ile ölçüm yapın eğer bunu sabah yaparsanız boyunuz 2cm daha uzun çıkar ama akşam yaparsanız 2cm daha kısa çıkar bunun nedeni gün içinde omurgaya binen yüktür.Zor birşey değil işte ayrıca niye böyle bir soru sordunuz :D

Okulda veya eczanede ölçtürebilirsiniz ayrıca evde de başına kitap koyarak ölçebilirsin hocam ama kitapla ölçerken mutlaka yardım al. Ben hep kitabı aşağıya kaydırırım yanlışlıkla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı