Boy nasıl uzatılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Batelion

Decapat
2006 doğumluyum, ergenliğe çok erken girdim, 6. sınıfta gür kıllarım çıktı, 8. sınıfta 1.74'tüm ve 10. sınıfta da 1.74 olarak kaldım, 2 yıldır boyum uzamıyor. Aileme durumu açıklıyorum dinlemiyorlar, uzarsın diyorlar. Babam 184 ama aramızda 10cm fark var, normalde çocuklar babalarından uzun olur ama ben cüce gibi kaldım. Eskiden ortaokul arkadaşlarımdan 10-20 cm uzunken bir anda aynı boyda hatta bazılarından daha kısa kaldım. Boyumun en az 1.83 olmasını istiyorum fakat ailem büyüme hormonu kullanmama izin vermiyor, boy uzatma egzersizleri de bir işe yaramıyor, son zamanlarda çok sinirimi bozmaya başladı ve artık kaldıramıyorum. Boyumu uzatmak için ne yapabilirim?

Ailen olsam bende izin vermem büyüme hormonu kullanmamanı. O büyüme hormonu sadece boya değil her şeyde etki ediyor takviye olarak alındığında. Belki sesin daha kalın olacak boy uzamasına yerine.

Ortopediye git büyüme plaklarına baktır. 174 boy kötü değil aklında bulunsun. 167 babam var şu an boyum 172 18 yaşında.

Duruşun kötüyse onu düzelt kemik yukarı doğru daha düzgün uzar. Duruş kötüyse boyda 3-4 cm yakın en fazla uzama olur.

Ailen olsam bende izin vermem büyüme hormonu kullanmamanı. O büyüme hormonu sadece boya değil her şeyde etki ediyor takviye olarak alındığında. Belki sesin daha kalın olacak boy uzamasına yerine.

Ortopediye git büyüme plaklarına baktır. 174 boy kötü değil aklında bulunsun. 167 babam var şu an boyum 172 18 yaşında.

Duruşun kötüyse onu düzelt kemik yukarı doğru daha düzgün uzar. Duruş kötüyse boyda 3-4 cm yakın en fazla uzama olur.
başka şansım yok artık beklemek istemiyorum. 2 yıldır aynı boyda olduğuma göre büyüme plaklarımın kapandığı neredeyse kesin değil mi zaten?
Basket oyna, gidip saçma sapan hormon alıp hayatını mahvetme.
Bu hiçbir şeyi değiştirmeyecek her türlü egzersizi denedim.

Başka şansım yok artık beklemek istemiyorum. 2 yıldır aynı boyda olduğuma göre büyüme plaklarımın kapandığı neredeyse kesin değil mi zaten?

Bu hiçbir şeyi değiştirmeyecek her türlü egzersizi denedim.

Büyüme plakların kapandıysa zaten istersen beş damarına hormon bastır bir şey değişmez, kıllanırsın.

Havuza git. Hem boyun uzar hem yüzme öğrenirsin hem de rahatlarsın.

Çocukken ya da bebekken, yani senin bu yaşındayken hormon kullanman, boyunu dert etmen kadar zekaya ve akla ters bir durum. O yüzden boyunun genetik olduğunu bilmeni ve ne kullanırsan kullan bazı sınırların dışına asla vücuduna hormon gibi şeylerle zarar vererek bile çıkamazsın. Sadece bunu kabul etmen ve büyümen gerek saygıdeğer 11 yaşındaki hocam. Bu arada Sosyal'deki boy konusu açan ilk 11 yaşındaki hocam değilsin ve son da olmayacaksın biliyorum ama umarım gerçek hayatta sizlerle bir yerlerde denk geliriz ve bu konuyu size birebir de daha detaylı izah etmek isterim. Çünkü mühim bir konu, kimseye zarar gelmesini istemeyiz.

25 yaşına (hatta belki de çok daha erken) geldiğinizde bunlara yüksek ihtimalle güleceksiniz. Fiziki olarak sağlık sorununuz yoksa ve normal boy sınırları içerisindeyseniz gerisi kuru takıntıdır. O yüzden boş veriniz böyle kuru takıntıları.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı