Boy uzunluğunun tüm potansiyelini kullanmak için ne yapılmalı?

kafkavariburak

Decapat
Merhaba arkadaşlar 17 yaşındayım. Şu an boyum 185 cm, babamın boyu 191 cm. Şu an hala uzamaya devam ediyorum ama genetiğimin tüm potansiyelini kullanmak istiyorum. Örneğin babam gençliğinde fazla sağlıklı beslenmezmiş, uyku düzeni de yokmuş. Buna dikkat etse daha uzun olabilirdi. Ben de bu uzun boy genetiğimi olabildiğince maksimum düzeyde kullanmak istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Şu an sınav senem olduğu için fazla spor yapamıyorum. Birkaç yerde vitaminler etkiliyor diye duymuştum. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boy uzamanın çok büyük bir kısmı genetiktir, genetikte ne varsa o olursun sonucunda.

Tabii bunu beslenmene ve uykuna dikkat ederek rayına sokabilirsin. Bazı esneme hareketleri de işe yarar. En önemlisi uyku düzeni.

Doğru beslen, doğru uyu, Dozunda spor yap. Stresten uzak dur. Postürünü bozma. Basketçi veya boya özel bir gelecek düşünmüyorsan çok da umursama. Doğuştan verilenlere değil hayatta ne yaptığına ve yapman gerektiğine odaklan.

Şunu da unutma baban öyle diye sen de öyle olacaksın diye bir durum yok. Sonuçta annenin boyu da önemli oluyor.

Önerdiğiniz ve bildiğiniz bir hareket var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu iki egzersizde iyidir, velikaans egzersizlerini bir ara çok söylüyorlardı denemekten zarar gelmez.

@Batina hocamın dedikleri de çok doğru, göz önünde bulundur derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı