Rehber Boyum Normal mi? Boyum Uzar mı? Ne Kadar Uzarım?

Normalde 12'de yatıyordum zaten ama pandemi döneminde düzenim çok bozuldu.
Aileme ne demeliyim bu doktora gitmek için? Yani nasıl durumu anlatabilirim ki?
12 de geç hocam ama hiç yoktan iyidir. İyi bir uyku düzeni sadece büyüme hormonu için değil, birçok farklı hormon ve metabolik olayın düzeni, zihinsel ve fiziksel sağlık için de gerekli. Tekrar oturtun yerine.

Son yıllarda uzamamış olmanın sizi endişelendirdiğini, daha uzun olmak istediğinizi, bunun için doktora gidip ne yapmanız gerektiğini öğrenmek istediğinizi söyleyin. Bileğinizden röntgen çekilerek kemiklerin uzamaya elverişli olup olmadığına bakılıyor, bunu da iletebilirsiniz.

Bunun için hangi bölüme gitmemiz gerekiyor?

Hocam 1.53 çıktı yanlışlık oldu galiba. 175'im ben.

Hocam 1.53 çıktı yanlışlık oldu galiba. 175'im ben.
dediğim gibi sadece yol gösterici, hızlı hesaplanan bir formül, çok takılmamak lazım. Eğer çıkan değerden kısaysanız o zaman asıl dikkat etmek gerekiyor, o yüzden hesaplıyoruz, kimseyi gözden kaçırmamak, kabaca bir tahmine sahip olmak için. Ve de örneğin anne babanız çeşitli sebeplerden genetiklerindeki boya ulaşamadılarsa yine işe yaramıyor. Çünkü kendileri kısa da olsa genetik olarak daha uzun olma şansları varmış zamanında. O şansı size aktarabiliyorlar.

Hocam merhaba birkaç ay önce yazmıştım dediğiniz doğru çıktı yaklaşık 2 3 cm civarı uzamışım fakat sormak istediğim bir şey var omurgam neden uzamıyor olabilir 2 3 senedir aynı tişörtleri giyiyorum neredeyse

Boy uzaması her zaman simetrik olmayabiliyor hocam, ergenlikte özellikle kol ve bacaklar gövdeden hızlı uzayabilir, sakarlık vs olur. Omurganız da mutlaka uzuyordur tişörtleriniz birebir aynı kalmıyordur. Herkeste her uzuv aynı sırayla, aynı hızda ve miktarda uzamıyor.

Vücudunuzda göze çarpan bir orantısızlık var mı? Omuz hizanızda eşitsizlik (biri diğerinden aşağıda), sırttan bakınca sağ-sol eğrilik, öne doğru kamburluk vs? Üstünüzü çıkarıp oturarak veya ayakta gövdenizi öne doğru eğin, omurganız sırtınızda iz çıkarsın. Birisi o izlerin düz bir çizgi olup olmadığını kontrol etsin. Yakın zamanda akciğer röntgeni çektirmediyseniz (bu grafilerde omurga da görülür) ve bu gibi bir eğrilik için en ufak şüpheniz varsa doktora gidin, olası bir skolyoz atlanmasın.

Arkadaşlar kulaç ölçünüzü yapın. Çünkü boyunuz kulaç ölçünüz ile hemen hemen aynı olmaktadır. Ben kulacımı ölçtüm ve 177 çıktı, boyum ise 168. Yani uzama ihtimalim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…