Boyunuzu Bilemeyiz

Ben sizlerden biraz farklı düşünüyorum.
Saçma başlıkların arkasında bilgisizlik vardır, başlığın niteliği konusunda henüz tecrübe edinmemiştir, belki de saplantı içindedir ama farkında değildir veya farkındadır emin olamamıştır ya da karar verme yetisi kazanmamıştır, kısaca saçma başlıkların arkasında önemli veya önemsiz ama çözümlenmemiş problem vardır.
Başlık sahibi bilgilendirilebilir, saçma veya önemsiz olduğu kibarca anlatılabilir, yol-yöntem önerilebilir.
Böyle yapmak hem başlık sahibini hem benzer başlık açabilecek daha başkalarını eğitir ve aynı zamanda caydırır.
Örneğin kendinizi düşünün, çocukken kim bilir aklınızdan ne saçma şeyler geçmiştir ama biraz büyüyünce o saçma şeylere gülümseyip geçmişinizdir.
Hatta büyüdüğünüzde bile bir gün önce yaptığım ne saçmaydı dediğiniz olmuştur.
Bilemiyorum arkadaşlar, ben olaya böyle bakıyorum, saçmalıklar tecrübe kazandıkça azalsa dahi insanoğlu saçmalık yapmaya her zaman adaydır, bu sıradan biri için de dünyayı yönetenler için de geçerli.
Her şeyi kendimiz tecrübe etmeye kalkarsak vay halimize! Forumda 5 dakikalık bir araştırma sonucunda açacakları konunun cevaplarını öğrenebilirler.
 
Forumda 5 dakikalık bir araştırma sonucunda açacakları konunun cevaplarını öğrenebilirler.

İşte konu açanlara bunu dersin, öğrenirler.

Her şeyi kendimiz tecrübe etmeye kalkarsak vay halimize!

Her şeyi birebir yaşamadan forumda başlıkları incelemiş olmak da bir tecrübedir, onu anlatmaya çalıştım ama anlatamamışım galiba...
 
Bir kaç kere kullandım, güzel sonuçlar veriyor.

2a94ff8d-65c5-4da5-9bcf-09282f79a979-m-thumb.jpg
 
Bu konuyla alakalı bir öneri yapayım. Eğer gerçekten boyunuzun kısa olduğunu düşünüyorsanız(15 yaşında 1.40 gibi) gidip en yakın hastaneden randevu alın çocuk sağlığı ve hastalıkları doktorundan. Eğer cidden bir sıkıntı varsa mesela hormonal vs. onlarda sizi çocuk endokrinolojisine yönlendirir. O yüzden sanki bütün sosyal doktormuş ve sizi oturduğu yerden muayene edebilir gibi davranmayın.

Ayrıca boyun genetikle de alakalı olduğunu unutmayın ve mutlaka 1.90 olmanız gerekiyormuş gibi de davranmayın. Bu ülkede bir sürü 1.65-1.70 erkek de var arkadaşlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı