Bozuk Hard Diskler İçin Yapabilecek Ne Olabilir?

Emir25

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2014
Mesajlar
46
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Elimde 2 Adet HDD var ve harici olarak kullanıyordum. İkisinden de garip sesler geliyor.Aynı çizilme sesi gibi. Yapılabilir mi? veya herhangi bir şeyde değerlendirilir mi ?
 
Ucuz HDD'lerin çoğunda "cızırt" sesleri mevcut.
 
Kuzen sağolsun laptop'ımı yere düşürmüştü çalışır haldeyken 750Gb'lık TOSHIBA diskimde bad sector'ler oluşmuştu. İşin garibi diskten hiçbir zaman garip sesler vs gelmedi ve bu olay 2012de olmuştu sene 2014 hala aynı diski kullanıyorum. Çözüm olarak linux tabanlı bir disk yönetim programı kullanarak bad sectörleri bulup, bulundukları sectorler arası ayrı bir bölüm yaratıp o bölümü boş bırakarak diskin geri kalanını şekillendirmiştim. Benim şansım bozuk alanın 2GB'lık bir kısımdan oluşması ve bölümün diskin sonuna doğru olmasıydı. :)

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaslar bendede var bitane 500 GB Seagate harici hardisk HDD Tune ile Error Scan kısmında tarattım. Bazı yerlerde takılmalar oluyor devam etmiyor. Health kısmında bır tane kırmızı renkli bir yazı var sanırım hardiskim badsectorlu ben bu hardiski nasıl kurtarabilirim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı