Bozuk harici disk nasıl çalıştırılır?

daredeviltr

Kilopat
Merhaba, elimde WD marka 2 TB'lık harici disk bulunmakta. Geçen kazara elimden düştü ve bozuldu. Ben de okuma kafası sıkışmıştır diye içini açıp kontrol ettim fakat herhangi bir sıkışma yoktu. Diski bilgisayara bağladığımda sistem diski tanıyor fakat disk bölümleri gözükmüyor, bu esnada 3 ya da 4 kere okuma kafası okuma yapar gibi hareket edip başlangıç noktasına geri dönüyor. Sizce problem nedir, kısa süreli çalıştırma şansım var mıdır?

Merhaba, elimde WD marka 2 TB'lık harici disk bulunmakta. Geçen kazara elimden düştü ve bozuldu. Ben de okuma kafası sıkışmıştır diye içini açıp kontrol ettim fakat herhangi bir sıkışma yoktu. Diski bilgisayara bağladığımda sistem diski tanıyor fakat disk bölümleri gözükmüyor, bu esnada 3 ya da 4 kere okuma kafası okuma yapar gibi hareket edip başlangıç noktasına geri dönüyor. Sizce problem nedir, kısa süreli çalıştırma şansım var mıdır?
Açtıysan içini tamamen hayır bekleme buzlu bir soğuk su iyi gider.

Dönüştürücü tertibatı söküp direkt SATA kablosu aracılığıyla takmayı denediniz mi? Bazen ise yarıyor bu yöntem.

Maalesef direk olarak bu şekilde.

Açtıysan içini tamamen hayır bekleme buzlu bir soğuk su iyi gider.

Soğuk suyu içeli çok oldu o problem değil, bu hareketi yapmasının bir sebebi var mı merak ettim açıkçası. Malum internet dünyasında okuma kafasının takılı kaldığı videolar mevcut, kısa sürelide olsa çalıştırıp verileri alabiliyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki hareket mevcut.

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    1.jpeg
    69 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı