Bozuk HDD nasıl değerlendirilebilir?

183206

Megapat
Makaleler
1
30 tane bad sector oluştuğu için sürekli mavi ekran verip kapanıyor, bilgisayar 2 dakika açık kalmıyor. Ben de yeni HDD siparişi verdim, elimdeki HDD'den almam gereken parçalar var mı? Üzerinde minicik bir tane bile çizik yok, sıfırıyla yan yana koysam aradaki farkı bulamazsınız. Çöpe atmaya kıyamıyorum :( Vidalarını falan çıkaracağım belki lazım olursa diye.

IMG_20210110192923.jpg

Dosya Ekleri

• IMG_20210110192945.jpg
    IMG_20210110192945.jpg
    184,4 KB · Görüntüleme: 103
Aynı modelin 2TB bende de var aynı soruna sahip. HDD kronik sorunlu galiba arkadaşlar. Yapılabilecek bir şey yok belki depolama olarak kullanılır ya da süs yaparsınız. Bu işlerden anlayan kişiler içindeki parçaları değerlendirebilir.

4 TB'da var mıdır? WD Blue mu almalıyım?

Diski kullanmak isterseniz verilerinizi depolamak için Windows üzerinden biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz. Hızlı biçimlendirme tiki kapalı olarak. Kullanmayacaksanız diskin içini açıp nasıl çalıştığına bakabilirsiniz.
Aslında 3-5 tane Osmanlı tokadı çaktıktan sonra geri takıp, bad sector sayısı ne kadar artacak diye bir deney yapasım var :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı