Bozuk NVIDIA GeForce 9400GT ekran kartı nasıl tamir edilir?

566156

Kilopat
Katılım
22 Temmuz 2022
Mesajlar
5.909
Makaleler
19
Çözümler
70
Merhaba. Elimde bozuk bir ekran kartı var. Bunu nasıl tamir edebilirim? Bilgisayarcıya götürmeden bir yolu yok mu? Eski bir kart, Hackintosh için lazım. Modeli NVIDIA GeForce 9400GT. Kartı bilgisayara takınca hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. Kısa devre yaptığını öğrendim. Yok mu bir yolu?
 
Hocam devreden anlayan birine götürebilirsiniz içindeki VRAM'leri başka bir ekran kartı.
Boardına aktarabilir belki eğer kısadevre kaynaklıysa. Lehimden kaynaklı bir kısa devreyse avometreyle ilk önce kısa devreyi bulun havya ve lehim pompasıyla müdahale edin ya da anlayan birine götürün.)
 
Fırınlamayı düşünebilirsiniz. Ama kesin düzelir mi bilmiyorum eğer soğuk lehim sorunu olduysa düzelebilir. Ama fırının içinde yapacaksanız içinde plastik kokusu oluşabilir iyi araştırmanız lazım.

Ekran kartı tamircisine gitseniz belki çıkma onlarda böyle eski kartlarda olabilir. Mesela benim stajyerlik yaptığım bilgisayarcıya çokl yenileme işi geliyordu. Değersiz kartları üst üste yığarak bir kutu doldurmuştuk.
 
Hocam özel olmayacaksa bir şey sormak istiyorum zamanında da bir arkadaşımda bu karttan olup hackintosh kurmak istiyordu acaba siz ta kendisi misiniz merak ettim özel olmayacaksa isminizi öğrenebilir miyim? Cevaplamazsanız anlayışla karşılarım.
Artık işime yaramayacak, Hackintosh için gerekliydi ama artık lazım değil. Yani çöp oldu. Yine de sağ olun.
 

Geri
Yukarı