Bozuk RX 570 tamir olur mu?

balisus

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asrock B550MHDV - R5 5600 - Crucial Ballistix Sport 8x2 - PowerColor RX 6600 Hellhound - Raijintek PONOS Ultra MS4 - Xigmatek X-Calibre E 500 W Power
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar.
Ben 2. el bilgisayar parçaları alıp testlerini yapıp az bir mevla koyarak harçlığımı çıkartıyorum. Bazen de elimde kalan parçalarla sistemimi yükseltiyor talibi çıkınca satıyorum. Bir arkadaşımdan 150 TL'ye bozuk bir RX570 aldım. Tamiri pahalı olduğu için yaptırmamış. Ben inceliyorum ve fatura kartlarında birkaç şey fark ettim.
Hatnın GPU ve BIOS sıkıntılı olduğu söyleniyor fakat servis kendi BIOS güncellemiş ve GPU değiştirmiş.1. seevise gönderim böyle olmuş. Servisten geldiğinde sıkıntısı devam etmiş ve tekrar gönderildiğinde bu cevabı almışlar(aşağıya fotoğraf bırakacağım)ben bu BIOS olayı ve GPU olayını kullanarak tüketici hakem heyetine başvursam cihaz değişimi veya para iadesi yapılır mı?

Dosya Ekleri

• 20201022_183739.jpg
    20201022_183739.jpg
    143,8 KB · Görüntüleme: 78
  • 20201022_183710.jpg
    20201022_183710.jpg
    135,7 KB · Görüntüleme: 93
Servis ne yaptığının farkında değil mi bunun bir kaydı kuydu yok mu bu adamlarda bu nasıl teknik servis hizmeti. Sanki ilk işlem farklı yerde yapılmış gibi geri dönmüşler.

Kişisel bilgiler olduğu için tam çekmedim ama servis aynı ve benim de düşündüğüm bunlar yazdıkları açıklamaya bakmıyorlar. Ve bu kart açıklamda da yazdığı gibi kullanılmadı geri tekrar verdikleri cevap buymuş.

Kişisel bilgiler olduğu için tam çekmedim ama servis aynı ve benim de düşündüğüm bunlar yazdıkları açıklamaya bakmıyorlar. Ve bu kart açıklamda da yazdığı gibi kullanılmadı geri tekrar verdikleri cevap buymuş.

Arayarak durumu izah edin, "kardeşim bu işlemi zaten siz yaptınız olmadı, neyi garanti dışı bırakıyorsunuz" diye sorgulayın, o da olmadı tuketici hakem heyeti. Arkadaşına tavsiye birazcık çok değil hakkını aramayı öğrensin bilmiyorum kaç yaşında kendisi çok tokat yer böyle.

Son düzenleme:
Kartın BIOS'unu değiştirmişsin diye yazıyor ve garanti dışı kalma sebebi bu, eğer öyle olmasa zaten garanti kapsamında yardımcı olurlardı.

Kartın BIOS'unu servis değiştirmiş ama sıkıntı O, kendileri yapıyor kendileri garanti dışı bırakıyor. Dikkatli okuyun raporu.

Son düzenleme:
Kartın BIOS'unu servis değiştirmiş ama sıkıntı o kendileri yapıyor kendileri garanti dışı bırakıyor.

Hocam uğruşmak istememiş ben biraz incelediğimde bu detayları fark ettim. Fikriniz gayet güzel ben aramayı değil de hakem heyetine gitmeyi düşündüm. Bir de neden bulamadılar herhal fanlar sorunsuz çalışıyordu😀

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı