Bozulan Dyson için ne yapılabilir?

emrbRR

Centipat
Daha fazla  
Birkaç gün önce kendi sitesinden Dyson V15 aldım. Akşama dogru geldi. Ben evde yoktum babama kutusunu açtırıp kurulumunu yapmasını söyledim. Yaptı odayi da aksam saati olduğu için ses olmasın diye hafiften çektirdi ve sarja taktı. Sabah sarjdan çektiğimde tetige bastım ve çalışmıyordu. Neyse TR dil ayarini yaptim yine çalıştıramadım. Müşteri temsilcisiyle görüntülü görüştük cihazda sorun olduğunu kabul etti. Ankara'da olduğum için kentparktaki yerlerine götürmemi tavsiye etti. Cihazın açılmasını tamir olmasını istemiyorum. Değişim veya iade hakkım var mı ve nasıl kullanmalıyım? Benim bu aşamada haklarim nelerdir?

İade etmek istiyorum de yoksa mahkeme ile üzüle üzüle verirler.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir.

İade etmek istiyorum de yoksa mahkeme ile üzüle üzüle verirler.

Sadece sorunlu olan kafayı mı götürmeliyim yoksa komple kutuyla mı göturmeliyim? İstediğim iade degil değişim aslında ve dilekce vs yazmalı miyim?

Dilekçe falan yazmaya gerek var mı yoksa mağazada sözlü iletişim yeterli olur mu?

Önce mağazayla iletişime geç tabi. İmkanın varsa görüşmeyi kayda almak için izin iste ve kayda al. Sonra tüketici hakem heyetine başvur. İzin vermezlerse konuşmayı kağıda aktarabilirsin.

Arkadaşlar güncel durumu paylaşıyorum başına bu tür durum gelen olursa faydası olsun.
Mağazadaki çalışan kişiye durumu anlattım direkt değişim mi istersiniz iade mi diye sordu. Tamirin adı bile geçmedi. Ürünün seri nosunu falan çektim tamir edip gönderirseniz kabul etmem dedim. Size sıfır kapalı kutu ürün gelecek tekrar dedi.

14 gün içerisinde gücünden memnun kalmadım, bozuldu, tipini beğenmedim gibi durumlarda koşulsuz iade hakkına sahipmişiz. Tüm firmalarda böyle mi bilmiyorum ama Dyson'da böyleymiş.

İyi hayırlı olsun hocam bozuk ürünü iade etmenize gerek varmıymış?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…