BP Viewport'ta 2 tane mesh gözüküyor

TahaDev

Hectopat
1755178320638.png

Niye 2 tane mesh var çözemedim 1'ini silince diğeri mutasyona uğramış gibi değişik şekilde duruyor. Diğerini silince de direk mesh gözükmüyor oyunda gölge var ama karakter yok. Yardımcı olabilir misiniz?

1755178420422.png

@Bayram Reis

1755179300571.png

Hocam bir de fener yaptım materyal ekledim fenere light fonction la ama intensity falan arttırsamda bir şeyleri kurcalasamda yapamadım oyunda net olarak anlaşılmıyor. Onada yardımcı olabilir misiniz?

1755179526717.png

1755179542168.png

Spring ARM'ı silip direk camera ile birleştirdim spotlight ı

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2555822

Niye 2 tane mesh var çözemedim 1'ini silince diğeri mutasyona uğramış gibi değişik şekilde duruyor. Diğerini silince de direk mesh gözükmüyor oyunda gölge var ama karakter yok. Yardımcı olabilir misiniz?

Eki Görüntüle 2555824

@Bayram Reis

Eki Görüntüle 2555829

Hocam bir de fener yaptım materyal ekledim fenere light fonction la ama intensity falan arttırsamda bir şeyleri kurcalasamda yapamadım oyunda net olarak anlaşılmıyor. Onada yardımcı olabilir misiniz?

Eki Görüntüle 2555830

Eki Görüntüle 2555831

Spring ARM'ı silip direk camera ile birleştirdim spotlight ı
Etiketleme bildirimi gelmemiş. İlk probleminiz UE 5.6 ile olmaya başladı ama oyun içerisinde 1 tane gözüküyor. Nedenini şu anlık bilmiyorum. Belki hatadır veya bildikleri vardır diye araştırmadım.
Şimdi fener ile ilgili sorununuz tam olarak nedir? Aydınlatamaması mı?

Etiketleme bildirimi gelmemiş. İlk probleminiz UE 5.6 ile olmaya başladı ama oyun içerisinde 1 tane gözüküyor. Nedenini şu anlık bilmiyorum. Belki hatadır veya bildikleri vardır diye araştırmadım.
Şimdi fener ile ilgili sorununuz tam olarak nedir? Aydınlatamaması mı?

Light function şeklinde spotlight a texture eklediğim ama oyunda belli olmuyor.

Parlaklık değeri ve conelarla oynayarak denediniz mi?

Neredeki parlaklık değeri conelar ne bilmiyorum.

Arttırdım parlaklığı spot lightın ayarlarından. Conelar dediğiniz nedir?

Bir de hocam burada kafamı en aşağıya indirdiğimde fenerin gittiği yer yukarıda fark ediliyor mu bilmiyorum. Tam baktığım yere gitmiyor yani. Sanki aşağı inerken bir sınırı var gibi.

Dosya Ekleri

• 1755517594047.png
    1755517594047.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 11
  • 1755517724798.png
    1755517724798.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 7
Neredeki parlaklık değeri conelar ne bilmiyorum.

Arttırdım parlaklığı spot lightın ayarlarından. Conelar dediğiniz nedir?

Bir de hocam burada kafamı en aşağıya indirdiğimde fenerin gittiği yer yukarıda fark ediliyor mu bilmiyorum. Tam baktığım yere gitmiyor yani. Sanki aşağı inerken bir sınırı var gibi.
Öncelikle cone'lardan kastımın iç ve dış koniler. İsimlerini hatırlayamadığım için öyle dedim. Parlaklık değeri de inst gibi bir şeydi. Onları kurcalayıp doğru ayarı tutturabilirsiniz.

2. Sorunuz için BoneSystem var. Yani karakterinizin herhangi bir yerine (Mesela tam bakış açısını istiyorsanız kafasına) sabitliyebilirsiniz.

Bunun için:
Işığı karakterin child'ı yapıp details panelinden bone kısmını "Head" yapmanız gerekiyor. Bu sayede tamamen her kafa hareketinde ışık, kafayı takip eder

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı